![]() |
![]() |
|
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Advanced Member ![]() Group: Members Posts: 195 Joined: 7-June 05 From: Athens~Patra Member No.: 21 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
=======
Πακέτον 1* ======= Όταν προσθέτω ένα path ακόμα στην %PATH%, δέν το βλέπει(δηλαδή δεν τρέχουν τα executables), εκτός και εάν το κάνω από κονσόλα, οπότε δουλεύει αλλά η νέα τιμή χάνεται μετά από επανεκίνηση(κουφό ε?) Εάν προσθέσω το νέο path στην αρχή της %PATH% τότε δουλέυει, αλλα παύει να βλέπει τα %SYSROOT%[\other], με αποτέλεσμα να μήν τρέχουν οι στάνταρ εντολές ![]() καμία ιδέα? μήπως πρέπει να πειράξω manually την registry? ======= Πακέτον 2* ======= Στο LAN, τις περισσότερες φορές υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση κατα την εμφάνιση των περιεχομένων ενός shared folder... Αυτό είναι ζήτημα authentication? πάντως στο SAMBA στα linux νομίζω οτί αυτό συνέβαινε εάν έλειπε κάποια προηγούμενη IP. μήπως εδώ αυτό παίζει ρόλο? γιατί ο 10.0.0.2 είναι μονίμως κλειστός, οπότε ίσως για αυτό να καθυστερώ(είμαι ο 1) ανοίγοντας τον 10.0.0.3... πάλι μήπως απλά χρειάζεται τίποτα offline shares για να λυθεί αυτό? ή απλά είναι authentication delay? thnx! -------------------- [center]"Death is the great equalizer. This in fact proves that the grim reaper is a communist" by Anonymous
![]() |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator ![]() Group: Admin Posts: 118208 Joined: 3-June 05 From: Athens, Greece Member No.: 1 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
QUOTE(DarkRaven @ Jun 15 2005, 11:28 PM) ======= Πακέτον 1* ======= Όταν προσθέτω ένα path ακόμα στην %PATH%, δέν το βλέπει(δηλαδή δεν τρέχουν τα executables), εκτός και εάν το κάνω από κονσόλα, οπότε δουλεύει αλλά η νέα τιμή χάνεται μετά από επανεκίνηση(κουφό ε?) Μήπως δεν γράφεις το PATH καλά ? Πρόσεχε τα ελληνικά-αγγλικά όταν μοιάζουν. Μήπως πρέπει τα EXE να δούν και άλλους φακέλλους ? Από Command Prompt λογικό είναι να δουλεύει - όπως λογικό θα ήταν να δούλευε και από τα Environment Variables Φυσικά και δεν είναι κουφό που χάνονται οι ρυθμίσεις από CMD Prompt μετά από restart. Για να παραμείνουν πρέπει να πειράξεις το AUTOEXEC.BAT ή πια, AUTOEXEC.NT ... Αυτό όμως ( μέσω Autoexec ) ήταν Once Upon A Time in America ή αλλιώς, τι νόημα έχει εν έτει 2005 να σκαλίζουμε CONFIG.SYS & AUTOEXEC.BAT ? Μέσα από τα Variables των XP πρέπει να βρείς τη λύση. Δοκίμασε και με άλλο folder - περικύκλωσε τη λύση, μην κολλάς σε αυτό συγκεκριμένα που θες να βλέπεις - και πες μου. QUOTE(DarkRaven @ Jun 15 2005, 11:28 PM) Εάν προσθέσω το νέο path στην αρχή της %PATH% τότε δουλέυει, αλλα παύει να βλέπει τα %SYSROOT%[\other], με αποτέλεσμα να μήν τρέχουν οι στάνταρ εντολές ![]() καμία ιδέα? μήπως πρέπει να πειράξω manually την registry? Σίγουρα λύνεται με registry tuning ... αλλά θα έπρεπε - και το δοκίμασα πριν σου γράψω αυτό εδώ - να λύνεται με απλό edit στα variables... They are variables not constants,after all Αθάνατα Windows ? Μπορεί. Αλλά πρέπει να δοκιμάσεις και σε άλλο PC για να οδηγηθούμε κάπου - στην πολυκατοικία ίσως ? QUOTE(DarkRaven @ Jun 15 2005, 11:28 PM) ======= Πακέτον 2* ======= Στο LAN, τις περισσότερες φορές υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση κατα την εμφάνιση των περιεχομένων ενός shared folder... Αυτό είναι ζήτημα authentication? πάντως στο SAMBA στα linux νομίζω οτί αυτό συνέβαινε εάν έλειπε κάποια προηγούμενη IP. μήπως εδώ αυτό παίζει ρόλο? γιατί ο 10.0.0.2 είναι μονίμως κλειστός, οπότε ίσως για αυτό να καθυστερώ(είμαι ο 1) ανοίγοντας τον 10.0.0.3... πάλι μήπως απλά χρειάζεται τίποτα offline shares για να λυθεί αυτό? ή απλά είναι authentication delay? thnx! Κοίταξε, αν εξαιρέσεις κάτι "switchακια" της Cisco με κόστος απαγορευτικό (βλέπε >2000 €) σχεδόν απόλυτα ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει συμπεριφέρεται κάπως έτσι. Δεν είναι απλά θέμα Windows, είναι και θέμα hardware. Υπάρχει κάποιο registry tweak που απενεργοποιεί την επανασύνδεση και το cashing των shared resources & mapped drives αλλά όταν τα θελήσεις αργείς περισσότερο ! -------------------- |
|
![]()
|
|
![]() Administrator ![]() Group: Admin Posts: 118208 Joined: 3-June 05 From: Athens, Greece Member No.: 1 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
Για το δεύτερο ζήτημα δεν είσαι μόνος πάντως ... είχα κι εγώ τέτοια μέχρι που συνήθισα να δουλεύω κάπως έτσι \\(your pc network name)\path
κοίτα : CODE Another issue I have is about mapping network drives. I have always mapped one network drive for most computers, and 3-4 on my main computer. It seems like this slows logons way down. Are there any ways to get around this? Should I not map them and just use them with two slashes and computer name? από : CODE http://www.ipaqhq.com/forums/showthread.php?t=18107 Ψάχνω να βρώ που έχω το registry tweak και ελπίζω να σου στείλω link soon -------------------- |
|
![]()
|
|
![]() Advanced Member ![]() Group: Members Posts: 195 Joined: 7-June 05 From: Athens~Patra Member No.: 21 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
QUOTE(NickTheGreek @ Jun 16 2005, 12:16 AM) σχεδόν απόλυτα ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει συμπεριφέρεται κάπως έτσι. Δεν είναι απλά θέμα Windows, είναι και θέμα hardware. Υπάρχει κάποιο registry tweak που απενεργοποιεί την επανασύνδεση και το cashing των shared resources & mapped drives αλλά όταν τα θελήσεις αργείς περισσότερο ! Όπως το βλέπω, απλά κάνει connect όταν προσπελαύνεις ένα shared resource. Καλά για συσκευές αυτό γίνεται μία φορά και μετά τέλος(εκτός και εάν είσαι idle για ώρα). Όμως στην περίπτωση του καταλόγου η περιήγηση στο υπολοιπο catalogtree πού υπάγεται σε αυτόν έχει μηδενικό delay....άρα δεν νομίζω να είναι θέμα hardware. Επιπλέον έχει συμβέι >1 φορές να προσπελάσω εγώ η κάποιος άλλος έναν κατάλογο με μηδενικό delay...δυστυχώς δεν θυμάμαι τις ακριβείς συνθήκες υπο τίς οποίες συνέβη αυτό, παραταύτα δεν νομίζω να είχε γίνει κάτι το "υποπτο" όπως πχ προηγύμενη προσπέλαση στον ίδιο πόρο σε κοντινό χρονικό διάστημα... άσχετο ![]() ![]() -------------------- [center]"Death is the great equalizer. This in fact proves that the grim reaper is a communist" by Anonymous
![]() |
|
![]()
|
|
QUOTE(DarkRaven @ Jun 16 2005, 01:15 AM) Πολύς κόσμος 'εχει τα ίδια προβλήματα με σένα CODE http://www.annoyances.org/exec/forum/win98/t998509956 Μερικοί έχουν το αντίθετο πρόβλημα - και πιο ενοχλητικό : τα windows "θυμούνται" και κρατάνε τα παράθυρα ανοιχτά ενώ δεν το επιθυμούν ... -------------------- |
|
![]()
|
|
Explorer settings :
CODE http://www.annoyances.org/exec/show/article01-434 QUOTE(www.annoyances.org) Set Defaults in Explorer
The single most commonly reported annoyance with Windows 95 when it was released, was its inability to set defaults for new explorer windows (or file folders), such as size, position, sort order, and display type (large icons, details, etc.). In Explorer, unless the window had been opened and configured recently, the files are unsorted and displayed as large icons until you manually configure the window. A similar limitation that plagued DOS was fixed 13 years after DOS 1.0 was released - a sign of things to come? Windows 98 and subsequent versions have the following, although I have yet to see it function correctly in any Windows release: * Open a folder, and configure the sort order, icon size, column widths, etc. to your liking. * Then, select Folder Options from Explorer's Tools menu (it's in the View menu in Windows 98), and choose the View tab. * Click Like Current Folder and then click Ok. -------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 28th June 2025 - 11:12 AM |
Skin and Graphics by Dan Ellis and Anubis. Hosting by Forums & More © 2005-2011. |