![]() |
![]() |
|
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Forum junkie ![]() Group: Moderators Posts: 568 Joined: 25-August 05 From: Athens Hellas Member No.: 208 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
> Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια πραγματική απάντηση που δόθηκε σε
> ενδιάμεσες εξετάσεις/ προόδους στη χημεία στο Πανεπιστήμιο της > Ουάσινγκτον. > Η απάντηση ήταν τόσο βαθιά σε νόημα που ο καθηγητής θέλησε να τη > μοιραστεί > με τους συναδέλφους του μέσω ιντερνετ και για αυτό έφτασε και σε εμάς και > πιθανόν και σε πολλούς απο εσάς. > > Η ερώτηση είχε ως εξής και βαθμολογούταν με έξτρα βαθμούς: > Η Κόλαση είναι εξώθερμη ή εσώθερμη? (στη χημεία ή εξώθερμη δίνει > θερμότητα > ενώ η άλλη απορροφά) > > ΟΙ περισσότεροι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις παρέχοντας αποδείξεις > βασισμένες > στο Νόμο του Boyle (ένα αέριο ψύχεται όταν μεγαλώνει ο όγκος και > θερμαίνεται > όταν συμπιέζεται) ή κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, ένας έγραψε τα εξής: > > Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς το > χρόνο. > Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε το ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν > στην > κόλαση και το ρυθμό με τον οποίο διαφεύγουν. Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς > να > υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή παέι στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. > Επομένως, δεν διαφεύγουν ψυχές. Τώρα για το πόσες ψυχές μπαίνουν, ας > δούμε > πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Οι περισσότερες > απο > αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους τότε θα πας στη κόλαση. > Εφόσον > υπάρχουν περισσότερες απο μία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι δεν > ανήκουν σε περισσότερη απο μία θρησκεία τότε μπορούμε να εξαγάγουμε ότι > όλες > οι ψυχές πάνε στην κόλαση. Και όπως έχουν οι ρυθμοί γεννήσεων και > θανάτων, > θα πρέπει να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση θα αυξηθεί > εκθετικά. > > Τώρα, ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε το ρυθμό αλλαγής του όγκου της > κολάσεως είναι γιατί ο Νόμος του Μπόυλ δηλώνει ότι για να παραμείνει > σταθερή > η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση, ο όγκος της πρέπει να αυξάνεται > ανάλόγως με τις ψυχές που προστίθενται. > > Αυτό μας δίνει 2 περιπτώσεις: > 1. Εαν η Κόλαση διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό απο αυτόν με το οποίο > εισέρχονται ψυχές, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα αυξάνονται μέχρι να > σκάσει η Κόλαση και να ξεχυθούν οι ψυχές. > 2. Εαν η Κόλαση διαστέλλεται με ρυθμό πιο γρήγορο από τη αύξηση των > ψυχών, > τότε η θερμοκρασία και ή πίεση θα πέφτουν μέχρι να παγώσουν τα καζάνια > της. > > Ποια απο τις 2 περιπτώσεις ισχύει?? > > Αν αποδεχθούμε το αξίωμα το οποίο μου είπε η Τερέζα όταν ήμουν πρωτοετής > ότι > "Θα πρέπει να παγώσει η Κόλαση πριν κοιμηθούμε μαζί" και συνθεωρήσουμε > και > το γεγονός ότι χθες το βράδυ κοιμήθηκα μαζί της, τότε ισχύει η δεύτερη > υπόθεση και επομένως είμαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερμη και ότι > ήδη > έχει παγώσει. Απόροια αυτής της θεωρίας είναι ότι η κόλαση αφού έχει > παγώσει > άρα δεν δέχεται άλλες ψυχές και επομένως έχει εκλείψει.... αφήνοντας > μόνο > τον Παράδεισο. Αυτό με τη σειρά του αποδεικνύει την ύπαρξη ενός Θεϊκού > Οντος, το οποίο εξηγεί γιατί χθες το βράδυ η Τερέζα φώναζε συνεχώς: ¨Θεέ > μου, Θεέ μου" > > Αυτός ο μαθητής πήρε το μοναδικό "Α" -------------------- Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. (Ανδρέας Κάλβος)
|
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 24th June 2025 - 12:41 PM |
Skin and Graphics by Dan Ellis and Anubis. Hosting by Forums & More © 2005-2011. |