Welcome Guest ( Log In | Register )

> Nick Cave & The Bad Seeds, Death is not the end
Jack The Ripper
post 9 Jul 2006, 03:52 PM
Post #1

Global Moderator
Group Icon

Group: Platinum Members
From: Athens,Greece
Member No.: 1600
Zodiac Sign: I'm a scorpio!

Πέρασαν 4 χρόνια από το 'Boatman's call'. Γιατί τόσος πολύς χρόνος;

Μετά το 'Boatman's call' ένιωσα την ανάγκη να σταματήσω, βρισκόμουν σε μια περίοδο δημιουργικής ύφεσης. Όχι ότι δεν είχα ιδέες, αλλά έπρεπε να συζητήσω. Συνήθως μετά από κάθε δίσκο υπάρχει η περίοδος της συζήτησης, ένα είδος απολογισμού, έτσι έγινε και με το 'Boatman's Call'. Δεν ήθελα να γράψω τίποτα, όσο και αν προσπάθησα να κάτσω στο πιάνο να παίξω, σηκωνόμουν κάθε 10 λεπτά κι έκανα κάτι άλλο. Τον τελευταίο χρόνο όμως μου ήρθε η διάθεση να γράψω.

Στον νέο δίσκο υπάρχουν παραπομπές στο Λονδίνο. Πώς πέρασε ο χρόνος παραμονής στο Λονδίνο;

Κάτι που έχω ανακαλύψει με το Λονδίνο είναι το γεγονός ότι δεν μου αρέσει να ζω εδώ. Δεν είναι εύκολη πόλη, το μόνο που βρίσκω ενδιαφέρον να κάνω εδώ είναι να έρχομαι στο γραφείο και να δουλεύω. Στην Αυστραλία που ήμουν ξανά τα Χριστούγεννα είναι τόσο ανοικτός χώρος που μπορείς να κινηθείς εύκολα. Όταν βρίσκομαι εκεί δεν έχω διάθεση να δουλέψω γιατί το μυαλό μου είναι συνεχώς στο πώς θα περάσω καλά, πώς θα ζήσω καλύτερα την ζωή μου.

Πριν από 3 μήνες κυκλοφόρησε το νέο σου βιβλίο 'The complete lyrics of Nick Cave'. Υπάρχουν κάποιοι στίχοι για τους οποίους νιώθεις κάτι ιδιαίτερο;

Μου αρέσει αρκετά το 'Papa won't leave you Henry'. Πιστεύω ότι αποτέλεσε το μήλο της Έριδος για κάποια από τα νέα μου τραγούδια όπως το 'Ηallelujah', 'Darker with the day', 'Oh my lord', πρόκειται για τρία 'Walking songs'. Όταν ακούω το 'Papa won't leave you Henry' ξεκινάω ένα ταξίδι χωρίς προορισμό και χωρίς όρια.

Πότε σχεδιάζεις να γράψεις νουβέλα;

Νομίζω ότι έφτασε η ώρα, τώρα πια είμαι πιο οργανωμένος και συγκεντρωμένος για κάτι τέτοιο, πριν από μερικά χρόνια θα έλεγα σίγουρα όχι, σήμερα το σκέφτομαι σοβαρά.

Με την Susie παντρευτήκατε πρόσφατα, το τραγούδι 'No more shall we part' είναι αφιερωμένο σ' αυτήν;

Ναι το έγραψα γι'αυτήν και της το αφιερώνω, νομίζω ότι το αξίζει, συμμετείχε με τον τρόπο της στον δίσκο.

Πώς της φάνηκε το album;

Της άρεσε αρκετά, θα έλεγα ότι είναι αρκετά οξυδερκής μουσικά, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιληφθεί την αξία των τραγουδιών. Έχει διαφορετική αντίληψη από την δική μου. Είναι πολύ ευχαριστημένη που συμμετείχε στον δίσκο, αρκετά τραγούδια είναι γραμμένα γι'αυτήν και νομίζω ότι ήταν μια από τις καλύτερες "συνεργασίες" που είχα.

Τι είδους μουσική ακούς τελευταία;

Ακούω συνέχεια δίσκους του Beethoven.

Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες από την τελευταία γενιά που να σε έχουν επηρεάσει;

Νομίζω ότι οι Dirty Three το έχουν κάνει, είναι πολύ καλή μπάντα, μου αρέσει η αίσθηση ελευθερίας και αυθορμητισμού που εκπέμπουν μέσω της μουσικής τους. Τους χρωστάμε αρκετά. Ακούγοντας τον δίσκο έχεις την αίσθηση ότι δεν μεσολάβησε η παραμικρή διάθεση για εξωραϊσμό των τραγουδιών, δεν θελήσαμε να τα στολίσουμε, παρουσιάζονται αληθινά χωρίς την παραμικρή δόση εντυπωσιασμού.

Αυτή είναι καλή περίοδος της ζωής σου;

Μπορώ να πω ότι όντως είναι μια καλή στιγμή της ζωής μου. Τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά καλά, είμαι ευτυχισμένος βλέποντας τα παιδιά μου να ομορφαίνουν μεγαλώνοντας, είμαι πιο ερωτευμένος με την γυναίκα μου, δουλεύω αρκετά και θετικά και κατάφερα να πολλαπλασιάσω τους φίλους μου.

Υπάρχει κάποια προοπτική για συμμετοχή σου στον κινηματογράφο;

Έχουν σταματήσει να μου προτείνουν να παίξω σε ταινίες, μου έστειλαν μερικά script αλλά τώρα δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα.

Για ποια φάση της δημιουργίας σου νιώθεις περισσότερο περήφανος;

Νομίζω ότι η αρχική σύνθεση των τραγουδιών είναι αυτό που με συναρπάζει περισσότερο. Με ενθουσιάζει η ιδέα της δημιουργίας, να φτιάχνω μικρές ιστορίες και να συνδέω το νόημά τους. Μ'αρέσει να αντιλαμβάνομαι το τραγούδι από το αρχικό στάδιο του και μετά να παρακολουθώ την εξέλιξή του.

Μετά από τόσα χρόνια πώς βλέπεις τους Birthday Party από την θέση που βρίσκεσαι σήμερα;

Νομίζω ότι οι Birthday Party ήταν μια πολύ δυνατή μπάντα. Είχα καιρό να τους ακούσω, αλλά τώρα με αφορμή τα session του John Peel ο Mick Harvey μου έδωσε ένα cd και πραγματικά σοκαρίστηκα.

Σου λείπει καθόλου η Αυστραλία;

Έχω δυο απόψεις για την γενέτειρά μου, η πρώτη λέει ότι πρόκειται για ένα υπέροχο μέρος που όταν βρίσκεσαι εκεί δεν θέλεις πραγματικά να φύγεις, δύσκολα την αποχωρίζεσαι, και μια δεύτερη που... καλύτερα να μην την συζητήσουμε τώρα.

Πιο είναι το καλύτερο σημείο μέσα στον χώρο που δουλεύεις;

Το πιάνο, είναι γαμήλιο δώρο από τους γονείς της Susie, είναι οικογενειακό κειμήλιο, ένα πανέμορφο Steinway που φέτος έχει γενέθλια, γίνεται 100 χρόνων.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια τυπική μέρα του Nick Cave;

Αφού ξυπνήσω και περάσω λίγη ώρα με την γυναίκα μου έρχομαι εδώ - συνήθως τις καθημερινές - και εργάζομαι για μερικές ώρες, μετά ξανά πίσω σπίτι με την οικογένειά μου.

------
Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου δίσκου 'No more shall we part' και μεταδόθηκε την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 23:00 στην εκπομπή Β-SIDE του Νίκου Κομνηνού στον ΑΝΤ1 97.5.

--------------------

Chaos, Panic, Disorder

I see my work here is done
Go to the top of the page

Bookmark this: Post to Del.icio.usPost to DiggPost to FacebookPost to GooglePost to SlashdotPost to StumbleUponPost to TechnoratiPost to YahooMyWeb
+Quote Post

Start new topic
Replies
Jack The Ripper
post 9 Jul 2006, 03:55 PM
Post #2

Global Moderator
Group Icon

Group: Platinum Members
From: Athens,Greece
Member No.: 1600
Zodiac Sign: I'm a scorpio!

ααα ξεχασα να σας πω οτι ο cave ερχεται 22 Σεπτεμβριου και τα εισητηρια ξεκινουν απο 45 και φτανουν τα 75 αλλα δεν ειναι πολλα για ενα τοσο μεγαλο τραγουδιστη

--------------------

Chaos, Panic, Disorder

I see my work here is done
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
Jack The Ripper   Nick Cave & The Bad Seeds   9 Jul 2006, 03:52 PM
Jack The Ripper   Γεννημέν...   9 Jul 2006, 03:53 PM
Jack The Ripper   ααα ξεχασ...   9 Jul 2006, 03:55 PM
NickTheGreek   είδες που ...   9 Jul 2006, 03:56 PM
Jack The Ripper   ναι.. εινα...   9 Jul 2006, 04:04 PM
Jack The Ripper   Nicholas Edward Cave was born in Warracknabeal, Au...   11 Jul 2006, 12:41 AM
Jack The Ripper   You know that Cave have BIBLIOGRAPHY??? no? so rea...   11 Jul 2006, 12:43 AM
Jack The Ripper   and he has FILMOGRAPHY: As composer: "St...   11 Jul 2006, 12:50 AM
Jack The Ripper   RE: Nick Cave & The Bad Seeds   23 Jul 2006, 06:23 PM
nikolina   ελεος πολ...   28 Jul 2006, 03:12 PM
Jack The Ripper   λιγα εινα...   28 Jul 2006, 03:44 PM
nikolina   ελεος....   28 Jul 2006, 06:36 PM
Jack The Ripper   γιατι ελε...   28 Jul 2006, 06:51 PM
Jack The Ripper   Πηρα το κ...   24 Mar 2007, 12:54 AM

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th June 2025 - 12:08 AM
Skin and Graphics by Dan Ellis and Anubis. Hosting by Forums & More © 2005-2011.
InvisionGames - Your #1 Arcade Games Repository | AllSigs - Signatures for all | Rock Band + Guitar Hero = RockHero ! | The Remoters - Remote Assistance | FileMiners - You ask, We find