![]() |
![]() |
|
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Newbie ![]() Group: Members Posts: 3 Joined: 10-June 05 Member No.: 41 ![]() |
θελω να στειλω καποιες φωτογραφιες, αφου πρωτα τις μετονομάσω.
![]() παταω την εντολη και γραφω το ονομα που θέλω, αλλα αμεσως μετα μου βγαινει το εξης: εαν αλλαξετε την επεκταση ενος αρχειου, το αρχειο ισως να μην μπορει πλεον να χρησιμοποιηθει. ειστε βεβαιοι οτι θελετε να τον αλλαξετε? επειδη δεν ειμαι βεβαιη απανταω οχι. ![]() πως μπορω να αλλαξω το ονομα και να ειμαι σιγουρη οτι θα διαβάζεται απο τον παραληπτη το αρχειο? εχω windows XP ελληνικα ^_^ ευχαριστω 8εια του ΑLDASKALAKIS |
|
![]()
|
|
![]() Administrator ![]() Group: Admin Posts: 118221 Joined: 3-June 05 From: Athens, Greece Member No.: 1 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
QUOTE(8eia @ Jun 12 2005, 09:25 AM) θελω να στειλω καποιες φωτογραφιες, αφου πρωτα τις μετονομάσω. ![]() παταω την εντολη και γραφω το ονομα που θέλω, αλλα αμεσως μετα μου βγαινει το εξης: εαν αλλαξετε την επεκταση ενος αρχειου, το αρχειο ισως να μην μπορει πλεον να χρησιμοποιηθει. ειστε βεβαιοι οτι θελετε να τον αλλαξετε? επειδη δεν ειμαι βεβαιη απανταω οχι. ![]() πως μπορω να αλλαξω το ονομα και να ειμαι σιγουρη οτι θα διαβάζεται απο τον παραληπτη το αρχειο? εχω windows XP ελληνικα ^_^ ευχαριστω 8εια του ΑLDASKALAKIS Πρέπει για να γίνει κατανοητή η απάντησή μου να καταλάβουμε τι σημαίνει επέκταση αρχείου. Πριν από κάποια χρόνια το όνομα ενός αρχείου δεν ξεπερνούσε τους 8 χαρακτήρες. Μετά ακολουθούσε τελεία και μετά άλλοι 3 χαρακτήρες που ονομάζονταν επέκταση αρχείου και περιέγραφαν το είδος του. Αν και ο περιορισμός των 8 χαρακτήρων δεν ισχύει από τα Windows 95 κιόλας, οι επεκτάσεις υπάρχουν και χρησιμοποιούνται μέχρι τις μέρες μας χωρίς όμως κι εκεί να ισχύουν περιορισμοί 3 χαρακτήρων. Παραδείγματα αρχείων όπως γράφονταv παλιά : CODE test.zip nick.bat hello.doc myname.xls dothat.exe Στις μέρες μας τα πράγματα είναι προφανώς πολύ πιο χαλαρά ακόμα και στο θέμα των συμβόλων : CODE Hi there.exe / HELLO oVeR - ThErE.DOC.ZIP Οι επεκτάσεις των αρχείων υποδηλώνουν το είδος τους είπαμε : Για μια πλήρη λίστα επεκτάσεων δείτε κι εδώ ![]() Στο ερώτημα τώρα : Πρώτο μέλημα είναι να εμφανίζονται τα αρχεία στα Windows με τις επεκτάσεις τους. Πάμε διπλό click στο My Computer - Ο Υπολογιστής μου μετά click πάνω στο Tools - Εργαλεία και μετά Folder Options - Επιλογές Φακέλλων διαλέγουμε την καρτέλα View - Προβολή και βρίσκουμε την επιλογήHide extensions for known file types - Απόκρυψη των επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων. Πατάμε στο OK και μετά ΟΛΑ τα αρχεία θα δείχνουν την επέκτασή τους. όταν θα πάμε επομένως να μετονομάσουμε ένα αρχείο θααλλάξουμε ό,τι είναι αριστερά από την τελεία δηλαδή το όνομα, όχι την επέκταση. Παράδειγμα : έστω έχουμε ένα έγγραφο του Word που λέγεται CODE Not renamed.doc Για μετονομασία κάνουμε πάνω του δεξί click και rename - μετονομασία αλλά προσοχή : το αρχείο όπως και να ονομάζεται πρέπει να τελειώνει σε .doc που δηλώνει οτι είναι Document Θα μπορούσε πχ να λέγεται : CODE Renamed.doc ![]() -------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 29th June 2025 - 01:59 AM |
Skin and Graphics by Dan Ellis and Anubis. Hosting by Forums & More © 2005-2011. |