![]() |
![]() |
|
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() ex - Member Staff ![]() Group: ![]() Posts: 8117 Joined: 3-June 05 From: Athens, Greece Member No.: 5 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
![]() Για ενοχλήσεις στους προσαγωγούς παραπονέθηκε ο Φλάβιο Κονσεϊσάο, οι οποίοι προέρχονται από τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει στα πόδια του καθώς έχει αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα και αν δεν υποχωρήσουν οι πόνοι τις επόμενες ημέρες, τότε θα χάσει τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Πάντως, ο Μαλεζάνι ήδη σκεφτόταν να τον ξεκουράσει, τακτική που χρησιμοποιεί αρκετά μέχρι τώρα, για παίκτες που έχουν δώσει αρκετούς αγώνες. Από την άλλη πλευρά, τα ευχάριστα ακούν στο όνομα του Βαγγέλη Μάντζιου, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που του στέρησε τη συμμετοχή στον αγώνα με την ΑΕΚ και από την Τετάρτη αναμένεται να μπει κανονικά στο πρόγραμμα. Εχοντας ως δεδομένο το πρόβλημα του Κονσεϊσάο, ο προπονητής του Παναθηναϊκού σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα με πιθανή επιστροφή του Γκούμα και προώθηση του Μπίσκαν στη θέση του αμυντικού χαφ, όπου υποψήφιος είναι και ο Λεοντίου. Τέλος, την Τρίτη ήταν και η πρώτη ημέρα κυκλοφορίας των εισιτηρίων για το παιχνίδι της Κυριακής που θα διεξαχθεί στις 19:00 τελικά στο ΟΑΚΑ, παρουσία μόνο οπαδών των γηπεδούχων. Σε πρώτη φάση η κίνηση που υπάρχει κρίνεται σχετικά καλή, ενώ οι πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα υπάρχουν περί τις 30.000 κόσμου. -------------------- |
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() ex - Member Staff ![]() Group: ![]() Posts: 8117 Joined: 3-June 05 From: Athens, Greece Member No.: 5 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
![]() Απέφυγε τα χειρότερα Στον Παναθηναϊκό δεν ξέρουν αν πρέπει να χαμογελάνε ή να στενοχωριούνται με τον Μίκαελ Νίλσον και την εξέλιξη του τραυματισμού του. Ο Σουηδός διεθνής υπεβλήθη την Τρίτη σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε ότι έχει κάκωση του έσω πλάγιου μηνίσκου. Η συγκεκριμένη διάγνωση πάντως δεν αποτελεί τη χειρότερη εξέλιξη για τους «πράσινους» καθώς σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να κάνει αρθροσκόπηση, γεγονός που θα τον κρατούσε έξω για τουλάχιστον ένα μήνα. Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας για τις επόμενες δέκα ημέρες, με αποτέλεσμα να χάνει το παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό. Επίσης είναι πολύ πιθανόν να απουσιάσει από το ματς της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο. Οι δύο προπονήσεις της Τρίτης ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα. Το πρωί οι παίκτες γυμνάστηκαν με τον Ρότζερ Σπράι για περίπου μία ώρα, ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και «διπλό» 11 εναντίον 11. Μαζί τους δεν βρισκόταν ο Μιχάλης Σιημητράς, αφού το συμβόλαιο του Κύπριου γκολκίπερ λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει, μετά από επτά μήνες συνεργασίας. Ετσι, ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει τη σεζόν με βασικό τον Μάριο Γκαλίνοβιτς και αναπληρωματικούς τερματοφύλακες τον Πιερ Εμπεντε και τον Μιχάλη Τζόρβα. Ο τελευταίος θα είναι σίγουρα στον πάγκο το Σάββατο, αφού ο Εμπεντε εξακολουθεί να βρίσκεται στην Αίγυπτο, καθώς το Καμερούν έχει προκριθεί στους «8» του Κόπα Αφρικα και το Σάββατο αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού του Γιάγια Τούρε. Στην Αθήνα βρίσκεται ο αδερφός-μάνατζερ του Εκι Γκονζάλες Μάρτιν. Σκοπός του ταξιδιού του είναι να συζητήσει με την διοίκηση του «τριφυλλιού» την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «πράσινους» που θεωρείται δεδομένη και από τις δύο πλευρές. Το συμβόλαιο του Γκονζάλες λήγει στις 30-6-06 με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από πλευράς Παναθηναϊκού για ακόμα ένα χρόνο. Μένει να εξακριβωθεί η διάρκεια του συμβολαίου (4 ή 5 χρόνια), με αυξημένες αποδοχές από τα 550.000 ευρώ που παίρνει τώρα. -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Για πάντα αρχηγός! O Eζέκιελ Γκονζάλες απέδειξε ότι αδιαμφισβήτητα αποτελεί τον ηγέτη του Παναθηναϊκού. Ο Â«Εκι» δεν μιλάει μόνο για να πει κάτι, αλλά ότι λέει το εννοεί αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπου τα «ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα», αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Η συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Γιάννη Βαρδινογιάννη, παρουσία του αδελφού του και μάνατζερ του Μάρτιν, ήταν ολιγόλεπτη. Τόσο χρειάστηκε για να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές και ο Αργεντινός να ανανεώσει το συμβόλαιο του έως το 2009, όταν και θα έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια στο «τριφύλλι». Ο Γκονζάλες είχε δηλώσει ότι δεν έχει σκοπό να κουνηθεί από το Παναθηναϊκό κι αυτό που εκκρεμούσε θα ήταν η χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου και η χρηματική αποζημίωση, θέματα που λύθηκαν σε λίγα λεπτά. Ο αρχηγός συμφώνησε να μείνει στον Παναθηναϊκό έως τον Ιούνιο του 2009 υπογράφοντας νέο συμβόλαιο, ενώ θα σημειωθεί και σημαντική αναπροσαρμογή στους οικονομικούς καθώς ενώ μέχρι τώρα έπαιρνε 550.000 ετησίως, τα νέα χρήματα του θα φτάνουν τα 800.000 ευρώ. Μέσα στους όρους υπάρχει και ειδική αναφορά στα μπόνους που θα πάρει στο ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος ή άλλων στόχων που θα πετύχει ο Παναθηναϊκός. Μετά από όλα αυτά ο Γκονζάλες ήταν πανευτυχής και έλεγε στο στενό του περιβάλλον ότι «έγινε αυτό που ήθελα, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω από τον Παναθηναϊκό». Μετά τον «Εκι» ακολουθούν και τα επόμενα ραντεβού του Γιάννη Βαρδινογιάννη καθώς θα έχει συνάντηση πρώτα με τον Παπαδόπουλο και στη συνέχεια με τον Γκαλίνοβιτς, με απώτερο σκοπό την υπογραφή νέων συμβολαίων. -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Αμοιβαία τα αισθήματα... Τα μόλις πέντε λεπτά που διήρκησε το ραντεβού του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Γκονζάλες και η ευτυχή κατάληξη στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας φανερώνει τα συναισθήματα του ενός για το πρόσωπο του άλλου. Ο Â«Εκι» άλλωστε είχε αποκαλύψει τα δικά του, στις δηλώσεις που έκανε λίγη ώρα μετά τη συμφωνία με τον «Τζίγκερ». Μία μέρα μετά το ραντεβού των δύο ανδρών, ήταν η σειρά του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού να εκφράσει δημόσια την άποψη του για τον αρχηγό του «τριφυλλιού», στο περιθώριο της συνάντησης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, για τη Σούπερ Λίγκα. «Τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις εσείς τις κάνετε σήριαλ. Με τον Γκονζάλες όμως δεν έγινε έτσι, αν και θεωρούσατε μερικοί από σας ότι θα γινόταν σίριαλ. Δεν έγινε, δεν υπήρχε λόγος να γίνει και εμείς σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρ των σίριαλ. Ο Γκονζάλες δηλώνει ενθουσιασμένος που συνεχίζει στον Παναθηναϊξκό και μιλάει για δώρο Θεού που παίζει σε αυτή την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Â«Ο Γκονζάλες έχει ένα χαρακτηριστικό. Εκφράζεται και μέσα και έξω από το παιχνίδι με πολύ συναίσθημα. Και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική τη δήλωσή του, διότι ένας τέτοιος άνθρωπος τα λέει αυθόρμητα. Δεν λέει κλισέ απόψεις και εκφράσεις που έχει μάθει από κάποιους, οι οποίες συνηθίζονται μετά από κάποια μεταγραφή. Και οπωσδήποτε αυτό με γεμίζει χαρά γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος δηλώνει ενθουσιασμένος που αγωνίζεται σε ένα σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός» Φυσικά έχρισε τον Αργεντινος, νέο ηγέτη της ομάδας: «Αυτό το θεωρώ δεδομένο, αλλά δεν είναι μόνο ο Γκονζάλες. Εχει άλλους 24 ποδοσφαιριστές ο ΠΑΟ και ο καθένας με τον τρόπο του προσφέρει. Δεν πιστεύω σε έναν άνθρωπο, αλλά πιστεύω στην ομάδα μου». Στη συνέχεια, ο Βαρδινογιάννης ερωτήθηκε αν μετά τον Γκονζάλες πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες, δηλαδή οι Δημήτρης Παπαδόπουλος και Μάριο Γκαλίνοβιτς. «Δεν είναι τρένο που κάνει προκαθορισμένες στάσεις. Δεν έχουμε μοιράσει αριθμούς προτεραιότητας και ακολουθεί ο επόμενος. Αυτά υπάρχουν στο super market. Θα ακολουθήσουν αυτοί που πρέπει να ακολουθήσουν. Ο επόμενος που θα συζητήσουμε μπορεί να είναι κάποιος που μπορεί να μην τον έχετε καν υπόψη σας. Δεν παίρνει κάποιος σειρά, επειδή θεωρούμε ότι τελειώνει το συμβόλαιό του. Σας το λέω για να τελειώνουν σενάρια. Δεν έχει παίρνει σειρά ο ένας και παίρνει σειρά ο άλλος». Ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» ερωτήθηκε και για το αν θεωρεί ότι σήμερα λείπει το συναίσθημα στις επαγγελματικές ομάδες, για να απαντήσει: «Κοιτάξτε, είναι πολύ γενική η ερώτηση και αυτό ισχύει για όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής. Γενικά το συναίσθημα εν έτει 2006 τείνει να εξαλειφθεί. Πιο πολλή αξία έχει το χρήμα παρά το συναίσθημα και αυτό έχει πάει παντού. Και στο ποδόσφαιρο. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει πολύ συναίσθημα στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ και θα ήταν άδικο να τους ισοπεδώνουμε όλους και να μιλάμε για στυγνούς επαγγελματίες. Αλλά κάποια στιγμή υπάρχει μία λεπτή γραμμή μεταξύ συναισθήματος και επαγγελματισμού. Και αυτή πολλές φορές είναι δυσδιάκριτη». Ο Γιάμννης Βαρδινογιάννης απέφυγε να τοποθετηθεί και τοποθέτηση στα λεγόμενα του προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι ο ΠΑΟ κάνει συνεχόμενα επικοινωνιακά λάθη για να καλύψει τις αγωνιστικές του αδυναμίες.«Εχει σχέση με τη Λίγκα αυτό; Ηταν μία συνέντευξη του κ.Γκαγκάτση και διατύπωσε τις προσωπικές του απόψεις για τον Παναθηναϊκό. Δεν σχολιάζω προσωπικές απόψεις». -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Η σειρά του Βύντρα Εβδομάδα ανανεώσεων στον Παναθηναϊκό. Μετά από τη συμφωνία με τον Εκι Γκονζάλες, σειρά παίρνει σήμερα ο Λουκάς Βύντρα με τη διοίκηση των «πράσινων» να επιθυμεί να διατηρήσει τον βασικό κορμό της ομάδας. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα αγωνίζεται μέχρι το 2010 ο διεθνής αμυντικός, που κλήθηκε να ανανεώσει για τη συνεργασία του για ακόμα τέσσερα χρόνια με αυξημένες αποδοχές. Ο παίκτης αναμένεται στα γραφεία της ομάδας προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, τόσο τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, όσο και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, οι οποίοι αναμένεται να ειδοποιηθούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να διαπραγματευτούν το μέλλον τους στο «τριφύλλι». Οσον αφορά στα αγωνιστικά, οι «πράσινοι» προετοιμάζονται για τον σαββατιάτικο αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό, με τον Ιταλό προπονητή να ρίχνει το βάρος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. -------------------- |
|
![]()
|
|
Η αυτοκριτική του Μαλεζάνι
Τελικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επιβεβαιώθηκε καθώς δεν ήταν ο Παπαδόπουλος, ούτε ο Γκαλίνοβιτς αυτοί που θα ακολουθούσαν τον δρόμο του Γκονζάλες. Ηταν ο Λουκάς Βύντρα, παρότι τον Δεκέμβριο είχε γίνει μονομερής ανανέωση του συμβολαίου του. Στον Παναθηναϊκό έως το 2009 θα παραμείνει, λοιπόν ο Βύντρα που συναντήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και συμφώνησαν στην υπογραφή κλειστού συμβολαίου διάρκειας τεσσάρων ετών. Το συμβόλαιο του 25χρονου άσου είχε ανανεωθεί μονομερώς τον Δεκέμβριο με απολαβές που προέβλεπε το πρώτο συμβόλαιό του, το οποίο είχε υπογράψει τον Ιανουάριο του 2004 ερχόμενος από τον Πανηλειακό (100.000 ευρώ «καθαρά» συν 50.000 ευρώ μπόνους συμμετοχών), αλλά, λόγω της αγωνιστικής προσφοράς του, η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσισε να τον ανταμείψει με την απαραίτητη αναπροσαρμογή στις αποδοχές του. Ακολούθησε η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ. Â«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου του διεθνούς αμυντικού Λουκά Βύντρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της διοίκησης των «πρασίνων». Οσον αφορά στα αγωνιστικά, δεν έκρυβαν εκπλήξεις οι επιλογές του Αλμπέρτο Μαλεζάνι στην αποστολή του Παναθηναϊκού, για τον αυριανό αγώνα με τον Λεβαδειακό (19:15 Supersport) στο ΟΑΚΑ. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Γκονζάλες, Δάρλας και ακόμη οι Σανμαρτεάν, Νίλσον, Βόουτερ. Ο Αντερσον συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, ενώ ο Πιερ Εμπεντε βρίσκεται στην Αίγυπτο με την εθνική Καμερούν. Η αποστολή: Γκαλίνοβιτς, Τζόρβας, Βύντρα, Κώτσιος, Μόρις, Γκούμας, Σέριτς, Αντριτς, Χαραλαμπίδης, Τζιόλης, Μπίσκαν, Θεοδωρίδης, Λεοντίου, Γκάντσεφ, Σιόντης, Γκέκας, Παπαδόπουλος, Μάντζιος και Τόργκελε. Για όλους και για όλα μίλησε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι σε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι και στην εκπομπή PAO News. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί το βράδυ της Παρασκευής και ο Ιταλός προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Επανέλαβε ότι η ομάδα του κάνει μεμονωμένα λάθη μεν, αλλά καθοριστικά για την έκβαση αγώνων στους οποίους οι «πράσινοι» έχασαν, ενώ για τον αποκλεισμό από τον Εργοτέλη στο Κύπελλο, ήταν κατηγορηματικός: «Ηταν απαράδεκτο να χάσουμε από τον Εργοτέλη με όλο τον σεβασμό που έχω στον Εργοτέλη». Τον Φλάβιο Κονσεϊσάο τον χαρακτήρισε άψογο επαγγελματία αλλά παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος του να τον βάλει στην ίδια ενδεκάδα μαζί με τον Ιγκόρ Μπίσκαν. Μίλησε ακόμα για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Παπαδόπουλου, αναφέρθηκε στον Γκαλίνοβιτς, τον Τόργκελε τον Βόουτερ και τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού, μίλησε για τα αρκετά λάθη που - όπως παραδέχθηκε - έχει κάνει, τους στόχους του ίδιου για την ομάδα και το ενδεχόμενο παραμονής του και μετά το καλοκαίρι. Καλώς ήρθατε, κύριε Μαλεζάνι. Πώς είστε; - Καλά. - Θα ήθελα να σας πω κάτι. Να σας ζητήσω συγγνώμη για την συμπεριφορά που συναντήσατε στη χώρα μας από κάποιους ανθρώπους που δεν σας φέρθηκαν καλά. - Είναι μία ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Εγώ θύμωσα με έναν δύο δημοσιογράφους, όχι με όλους. Θέλω να το ξεκαθαρίσω γιατί διέκρινα κακία και άσχημη διάθεση στις ερωτήσεις τους. Μετά εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να στείλω ένα μήνυμα που ήθελα να το πω από την αρχή της χρονιάς στους οπαδούς. Oτι φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά. 'Οταν έχεις 15 νέους παίκτες όταν αλλάζεις τρόπο προπόνησης και τακτική είναι λογικό να συναντήσεις δυσκολίες. Eπειτα, ήθελα να υπερασπιστώ την διοίκηση και τους παίκτες. Η διοίκηση εδώ και 25 χρόνια, θέλει να προωθήσει την ομάδα και δικαιούται τον σεβασμό μας. Ο κος Βαρδινογιάννης αφιερώνει όλη την ημέρα στον Παναθηναϊκό. Οι φίλαθλοι πρέπει να στέκονται κοντά στην ομάδα να δείχνουν αφοσίωση. Πιστεύω ότι τα ξεκαθαρίσαμε όλα. Αφού συζητήσαμε το θέμα δεν ήθελα να ξεκινήσω από εκεί, αλλά δεν πειράζει. - Παρότι Ελληνες και Ιταλοί έχουν την ίδια νοοτροπία περιμένατε τέτοια αντίδραση; Σκεφτήκατε κάποια στιγμή να φύγετε; - Oχι. Να ξεκαθαρίσουμε ότι πιέσεις πάντα υπάρχουν και αυτό δεν με φοβίζει. Απλώς ξαφνιάστηκα, γιατί 10 μέρες πριν όλα ήταν καλά. 10 μέρες μετά, δεν πήγαινε τίποτα πια καλά. Αυτό με εξέπληξε. - 10 μέρες πριν όλα πήγαιναν καλά; - Αρκετά καλά, κυρίως με τον κόσμο. Oλα έγιναν μετά από τον αγώνα με τη Βρέμη. Κι αυτό με παραξένεψε. - Κι εσείς έχετε πει ότι όσο ήσασταν στην Ιταλία ξέρατε τον Παναθηναϊκό, χάρη στις διακρίσεις που είχε στην Ελλάδα. - Τον γνώριζα και από την Ευρωπαϊκή πορεία του. - Η ερώτηση που θέλω να σας κάνω και πιστεύω πως μιλάω εκ μέρους όλων των φιλάθλων γιατί η ομάδα υπέστη τέτοιες βαριές ήττες σε σημαντικούς αγώνες, με την Βρέμη, με την Μπαρτσελόνα; - Από τη στιγμή που ο αντίπαλος είναι κάποιου επιπέδου πληρώνουμε βαριά λάθη σε ατομικό επίπεδο. Δεν κάνουμε πολλά λάθη αλλά όταν τα κάνουμε, είναι καταστροφικά. Μας λείπει η ισορροπία. Την ψάχνουμε εξ αρχής. Oλοι θυμούνται τους αγώνες με τα πέντε γκολ αλλά εγώ θυμάμαι και το 0-0 με την Μπαρτσελόνα. Ισως είμαστε η μόνη ομάδα που δεν δέχτηκε γκολ. Και κερδίσαμε και την Βέρντερ Βρέμης. Πιστεύω ότι αποκλειστήκαμε άδικα από το Τσάμπιονς Λιγκ γιατί με την Ουντινέζε κερδίσαμε ως το 85'. Εγώ είμαι τεχνικός, δεν είμαι οπαδός. Δεν μπορώ να ακυρώσω όλη τη δουλειά επειδή έγιναν κάποια λάθη εξαιτίας των οποίων χάσαμε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου. Ούτε είναι σωστό να ρίχνουμε αλλού τις ευθύνες. - Τι έχετε να πείτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού για το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη εκτός στόχων, όπως Πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο; - Απ' αυτά, πιο βαρύ θεωρώ το Κύπελλο Ελλάδος τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Κι εκεί έπρεπε να κάνουμε κάποιες δηλώσεις όμως κρατήσαμε σιωπή. Ηταν απαράδεκτο να χάσουμε από τον Εργοτέλη με όλο τον σεβασμό που έχω στον Εργοτέλη. Στην συνέχεια όμως κατάλαβα γιατί έγινε αυτό γιατί κι εγώ είμαι ακόμα νέος στην Ελλάδα. Ούτε ένα χρόνο. Υπάρχει μία τάση να βάζουμε προτεραιότητες στους τίτλους. Πρώτα το Τσάμπιονς Λιγκ, και μετά Πρωτάθλημα, Κύπελλο. Κι αυτό είναι λάθος. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ακόμα κι ένας φιλικός αγώνας πρέπει να είναι σημαντικός για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Ακόμα και οι προπονήσεις στο καθημερινό επίπεδο. - Θεωρείτε ότι αυτή η χρονιά είναι συνέχεια των έξι περσινών μηνών; - Οχι, εντελώς διαφορετική. Το είπα στην αρχή, όταν ξεκινήσαμε. Εχουν καταγραφεί οι δηλώσεις μου. Το βλέπω ότι δεν το λαμβάνουν υπ'όψη τους αυτό. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβει ο κόσμος αφού μιλάμε ήρεμα. Οι συνήθειες στην προπόνηση δεν ήταν πάντα 100% στο μυαλό του παίκτη, του Ελληνα κυρίως υπάρχει μόνο το παιχνίδι. Η προπόνηση είναι σημαντική, αλλά ενός σημείου. Τώρα εξηγούμε στους οπαδούς. Αυτό που έχω αλλάξει στην ομάδα είναι να δίνουμε το 100% και στην προπόνηση. Δεν είναι εύκολο. Προπονήσεις ποιοτικές παρά ποσοτικές. Κι αυτό θέλει κάποιο χρόνο. - Στους παίκτες αρέσει; - Αρχικά ίσως δεν τους άρεσε. Γιατί δεν είναι τόσο παιχνίδι, ενώ το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Αλλά για να περάσει αυτή η νοοτροπία πρέπει να επιβληθεί αυτό. Μετά βγαίνει αυτομάτως. Πλέον δεν το συζητάμε αυτό. Και ανθίζει ξανά η διασκέδαση. Δεν ξέρω αν το εξήγησα καλά. Εκεί, κατά τη γνώμη μου, υπήρξε μία μεγάλη αλλαγή. Και κλείνω μετά είναι το θέμα των νέων παικτών. Αυτό είναι άλλο θέμα, πολύ πιο πολύπλοκο. - Υπάρχει διαφορά μεταξύ ξένων κι Ελλήνων παικτών; - Ναι, έχουν διαφορετική νοοτροπία πάνω στη δουλειά. Δεν φταίει ο λληνας παίκτης γι' αυτό. Γιατί έτσι έχει μάθει. - Είναι λάθος του ελληνικού ποδοσφαίρου ; - Κατά τη γνώμη μου, ναι. Πέρσι, ήταν αδιανόητο να γίνει προπόνηση πριν τον αγώνα. Τώρα, ξυπνάνε στις 9, μπαίνουν στο γήπεδο χαμογελούν και όλα καλά. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Υπάρχει διαφοροποίηση. Αυτή είναι μία επιτυχία στην αλλαγή της νοοτροπίας. - Εχετε φτάσει στο επίπεδο που θέλατε; - Ναι, απ' αυτή την άποψη ,ναι , το υπογράφω. Στη συνέχεια, δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ ο τεχνικός ή κάποιος άλλος, η νοοτροπία όμως υπάρχει. - Είπατε πριν, ότι πολλοί αγώνες κρίθηκαν λόγω ατομικών λαθών. Το λάθος υπάρχει στη ζωή και το ποδόσφαιρο. Τα δικά σας λάθη τα έχετε εντοπίσει; - Πολλά. - Και τι θα θέλατε να αλλάξετε; - Τα περισσότερα λάθη τα κάνει ο προπονητής. Γιατί αν ο παίκτης κάνει ένα ατομικό λάθος εγώ δεν αποκλείομαι. Χάνω τον ύπνο μου όταν ένας παίκτης κάνει λάθος. Γιατί η δουλειά μου είναι να κάνουν οι παίκτες όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Γενικά θέλω να πω ότι έχω κάνει σοβαρά λάθη και κυρίως στην αρχή της περιόδου. Επέμενα με τον Φλάβιο και τον Μπίσκαν ενώ έβλεπα ότι δεν τραβούσαν. Επρεπε να αποφασίσω άμεσα να βγάλω έναν από τους δύο. Ομως, είχαμε επενδύσει πολύ σ' αυτούς τους παίκτες. Και όπως είχα πει και τότε στις συνεντεύξεις Τύπου προτού ριψοκινδυνέψω με έναν νέο προτίμησα να επιμείνω σε κάποιον με μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτό όμως δεν βοήθησε. -Πιστεύετε ότι η είσοδος του Γκονζάλες έφερε αναστάτωση σε μία ομάδα που είχε συνηθίσει να δουλεύει χωρίς εκείνον για έναν μήνα; Δημιούργησε κάποιο πρόβλημα; -Οχι, ο Γκονζάλες έφερε μόνο οφέλη στην ομάδα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Η Ρόμα κέρδισε δύο παιχνίδια χωρίς τον Τότι. Την Κυριακή έπαιξε, ενώ είχε χάσει δύο αγώνες και πήρε μόνος του το παιχνίδι. Πιστεύω ότι οι καλοί παίκτες πρέπει να παίζουν ακόμα κι αν έχουν χάσει κάποιους αγώνες. Θα είχα κάνει ένα ακόμα λάθος. - Τελικά, ο Γκονζάλες είναι παίκτης βασικός στην ομάδα ή 6αρι ή 8αρι; - Από το τέλος της περσινής χρονιάς είδαμε έναν μελλοντικό αρχηγό στο πρόσωπο του Εκι. Αυτό που εκτιμώ, εκτός του ότι είναι καλός παίκτης είναι ότι τιμά τη φανέλλα. θέλει να κάνει καλή δουλειά, και πιστεύει στο πλάνο. Είναι μέσα στο πλάνο. - Θα σας έχουν ρωτήσει ξανά, αλλά γιατί πιστεύετε ότι ο Γκονζάλες παίζει πίσω; 'Εχετε επιλέξει αυτή τη θέση; - Η ομάδα φτιάχτηκε με την ιδέα να είναι ο Μπίσκαν κι ο Φλάβιο πίσω από τον Γκονζάλες. Τελικά όμως, δεν τραβούσε και θέλησα να λύσω το πρόβλημα με τον Εκι στη μεσαία γραμμή. Ετσι βελτιωθήκαμε. Ανακτήσαμε έδαφος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή θέση για τον Εκι. Eχει περισσότερη ελευθερία. Επιστρέψαμε στο να βάλουμε 3 παίκτες στη μεσαία γραμμή. - Δηλαδή η καλύτερη θέση είναι αυτή που παίζει τώρα; - Κατά τη γνώμη μου, ναι. Γιατί κανείς δεν το ξέρει, αλλά αυτό του αρέσει πιο πολύ. - Περνάμε στον Κονσεϊσάο. Ο κόσμος θα αναρωτιέται γιατί δεν τον αφήσατε στον πάγκο κάποια περίοδο που δεν είχε καλή απόδοση ενώ τον Μπίσκαν τον αφήσατε έξω για μεγάλο διάστημα; - Οχι, τον άφησα και τον Κονσεϊσάο στον πάγκο. Για έναν αγώνα. Και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή τον έβγαλα στο ημίχρονο. Εκτός αυτού, η περίπτωση του Φλάβιο ήταν ιδιάζουσα. Κατά τη γνώμη μου, ο Φλάβιο είχε μία καλή περίοδο. Με σημαντικούς αγώνες, με την Βρέμη εκτός με την Μπαρτσελόνα εδώ και στην Κρήτη. Και πιστεύω ότι έκανα καλά. Κι όταν επέλεξα εκείνον αντί για τον Μπίσκαν, είχα τους λόγους μου και θα τους εξηγήσω. Ο Φλάβιο ήταν ήδη έτοιμος. Ο Ιγκορ είναι παίκτης που έχει μέλλον μπροστά του. Ο Ιγκορ στα 4 χρόνια στην Λίβερπουλ έπαιζε με μικρή σταθερότητα. Κι όταν παίζεις 4 χρόνια έτσι, πρέπει να βρεις έναν ρυθμό. Ακόμα και για την σωματική του διάπλαση. Ετσι, η επιλογή μου τότε ήταν εύκολη έχοντας ήδη κάνει το λάθος να επιμένω και με τους δύο. Δεν μπορούσα να κάνω κι άλλο λάθος έτσι επέλεξα τον Φλάβιο που έπαιζε με μία συχνότητα. - Σας εξέπληξε η εικόνα που έδειξε ο Φλάβιο; Η ίσως σκεφτήκατε ότι ήταν ρίσκο, αφού πέρσι δεν είχε καλή χρονιά με τη Γαλατά Σεράι; - Οχι. Εγώ ως προπονητής, θέλω να ευχαριστήσω τον Φλάβιο. Είναι επαγγελματίας, ακόμα και στις προπονήσεις. Δίνει πάντα το μάξιμουμ. Τώρα, αν το δικό του μάξιμουμ δεν είναι αυτό που εμείς θέλαμε αυτό είναι άλλο ζήτημα. Ολοι εκπλαγήκαμε. Δεν πρέπει να συζητάμε για τον επαγγελματισμό του Φλάβιο γιατί τα δίνει όλα. Επίσης, δεν το θεωρώ σωστό να μιλάμε ακόμα για τον Φλάβιο γιατί αν η ομάδα δεν πήγαινε καλά, δεν ήταν λάθος δικό του. Ηταν λάθος όλων μας. Αυτό θέλω να το υπογραμμίσω. - Από άποψη ανθρώπου κι όχι επαγγελματία. Τι συζητήσατε την τελευταία φορά που βρεθήκατε; - Αυτό ήταν ένα από τα μειονεκτήματα του Φλάβιο. Δεν μιλούσε καμία ξένη γλώσσα. Κι εγώ μιλάω λίγα αγγλικά, αλλά γίνομαι κατανοητός. Εκείνος μόνο με τον Γκονζάλες και τον Βόουτερ μπορούσε να συνεννοηθεί. Υπήρχε πρόβλημα συνεννόησης. Προσωπικά, πιστεύω ότι αποχωριστήκαμε καλά. - Με την απόδοση του Κονσεϊσάο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό εκνευριστήκατε; - Αν έγινε κάποιο λάθος, ήταν για άλλη μια φορά δικό μου. Γιατί ο προηγούμενος αγώνας με τη Λάρισα ήταν καλός. Αλλά θεώρησα ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι ο Φλάβιο ήταν σημαντικός. Ηταν καλός την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά από 15 λεπτά όμως είδα ότι δεν είχε μπει στο παιχνίδι. Και αναγκάστηκα να τον αντικαταστήσω. - Φέτος η ομάδα είχε δύο μεγάλα ονόματα που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα ενώ υπήρξαν νέοι παίκτες που ξεχώρισαν. Επίσης, όλοι οι ξένοι παίκτες που ανέφερε μόλις τώρα έκαναν επιτυχία αφού πέρασαν από τα χέρια σας. Τι πιστεύετε ότι μπορούν να κάνουν οι νέοι παίκτες; - Θα πάνε καλά. Αυτή τη στιγμή κρίνουμε κάποια άσχημα περιστατικά. Ομως, να πούμε ότι υπήρξαν και κάποια θετικά σημεία όπως οι νέοι παίκτες και η απόδοσή τους. Η διοίκηση έκανε καλά που τους πήρε και πιστεύω ότι δικαιούμαι κι εγώ τα εύσημα που είχα το θάρρος να τους βάλω να παίξουν αφήνοντας άλλους έξω. -------------------- |
|
![]()
|
|
continue
Ρισκάρατε; - Οταν μία σπουδαία ομάδα παίζει με νέους παίκτες παίρνει κάποιο ρίσκο. Θεωρώ όμως ότι είμαι προπονητής που λαμβάνει υπ'όψη τα συμφέροντα της ομάδας. Οταν κάνω κάτι, σκέφτομαι το καλό της διοίκησης όχι μόνο το δικό μου. Ισως αυτό να έχει οριοθετήσει την καριέρα μου. Γιατί συναντάς άτομα σαν τον κύριο Βαρδινογιάννη που καταλαβαίνει. Αν όμως δεν καταλαβαίνει, την πληρώνεις εσύ. - Τα νέα παιδιά κινδυνεύουν; - Στην Ελλάδα υπάρχει κίνδυνος για τους νέους. Κι αυτοί που δημιουργούν τον κίνδυνο είστε κι εσείς. Γιατί όταν κάνουν ένα καλό παιχνίδι. Είδα κάτι σχολιασμούς για τον Μάντζιο που θεωρώ άδικους. Τον συνέκριναν με πρωταθλητές. Πιστεύω στον Μάντζιο, γι' αυτό τον έβαλα να παίξει. Ομως πρέπει να γίνονται όλα σιγά-σιγά. Πρέπει να διατηρείται ένα χαμηλό προφίλ. - Εχω μία παρατήρηση, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Εχω την εντύπωση ότι ο Παπαδόπουλος με τον Ιωνικό είχε εξαιρετική απόδοση. Ισως είναι ο πρώτος, ίσως είναι η εξαίρεση γιατί όταν γυρίζουν οι παίκτες από την Εθνική δεν αποδίδουν. Γυρίζουν διαφορετικοί, Φαίνεται στο γήπεδο. - Θα κάνω μία παρένθεση για τον Παπαδόπουλο. Τον Παπαδόπουλο τον εκτιμώ πάρα πολύ. Είναι παίκτης που ακόμα κι αν δεν παίξει σε υψηλό επίπεδο πάντα δίνει στην ομάδα. Είναι παίκτης, που παρόλο που είναι πολύ ντροπαλός αρχίζει να δίνει δείγματα ηγέτη στον αγωνιστικό χώρο. Και έχουμε ανάγκη από τέτοιους παίκτες. Οσον αφορά την επιστροφή από την Εθνική Ομάδα συμφωνώ μαζί σας. Και εδώ έχει αλλάξει κάτι. Παλιά, όταν γύριζαν από την Εθνική, υπήρχε φόβος. Το θέμα ότι είχαν ξεσυνηθίσει και δεν έδιναν το 100% έχει πια αλλάξει. Γιατί φαίνεται ότι μετά την επιστροφή από την Εθνική ή από τις διακοπές, ας πούμε των Χριστουγέννων η ομάδα πάντα κέρδιζε τον επόμενο αγώνα. Θέλω όμως να πω κάτι όσον αφορά την Εθνική Ομάδα. Πιστεύω ότι η Εθνική πρέπει να έχει περισσότερο σεβασμό απέναντι στους συλλόγους. Πιστεύω ότι είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα πλήγματα. Γιατί δίνουμε 7-8 παίκτες. Χαίρομαι για τους παίκτες που παίζουν στην Εθνική. Τώρα όμως περιμένω τα επίσημα παιχνίδια. Γιατί αν η εμπιστοσύνη δίνεται λόγω της ανάγκης για κάποιον από φόβο, δηλαδή, μήπως δεν πάει, αυτό δεν μου αρέσει. Δεν το θεωρώ δίκαιο. Περιμένω ο Ρεχάγκελ να δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες ακόμα και σε αγώνες που έχουν σημασία. Και όχι να τους αφήνει στον πάγκο και να μην παίζουν. Γιατί δεν είναι σωστό. - Στα 4 με 5 χρόνια που ο Μπίσκαν ήταν στη Λίβερπουλ αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερος ως αμυντικός χαφ. - Δεν είναι αλήθεια! - Πιστεύει ότι αν τον βάζατε στο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα θα ήταν άλλο. - Ναι, μετά είναι όλα εύκολα. - Ας κάνουμε όμως ένα βήμα πίσω. Και μετά ίσως κλείσουμε το κεφάλαιο Μπίσκαν. Ο Μπίσκαν είχε δύο προπονητές στην Λίβερπουλ. Ο ένας ήταν ο Ουγιέ, προπονητής της Λυών σήμερα. Τώρα είναι στην Λυών. Ο άλλος είναι ο Μπενίτεζ,με τον οποίο πήραν τον τίτλο. Εγώ πήγα στη συγκέντρωση προπονητών του Τσάμπιονς στην αρχή της χρονιάς στη Γενεύη. Και ως σωστός επαγγελματίας ρώτησα και τους δύο που πίστευαν ότι ήταν καλύτερος ο Μπίσκαν. Γιατί ο πρώτος τον χρησιμοποιούσε ως αμυντικό ενώ ο Μπενίτεζ στο κέντρο. Και εκεί είδα ότι υπήρχε διαφορά απόψεων μεταξύ τους. Δεν είναι εύκολο. - Η δική σας άποψη τώρα; - Εγώ πιστεύω ότι στον ίδιο αρέσει περισσότερο το κέντρο. Εγώ πιστεύω ότι η καλύτερη θέση είναι στη μέση μεταξύ αμυντικού και μέσου. Παρότι εμένα μου αρέσει και ως αμυντικός. Το πρόβλημα του Ιγκορ, για να κλείσουμε μ' αυτό είναι ότι κάνει μικρά κενά κατά τον αγώνα. Πρέπει να βελτιωθεί εκεί,σ' αυτά τα κενά. Είναι όμως νέος, είναι 25 χρονών. Είναι μία καλή επένδυση πάντως. - 27 - Νέος, πάντως. - Εφόσον μιλήσατε για επένδυση συμφωνείτε ότι ο Κονσεϊσάο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ότι ο Μπίσκαν δεν έχει δώσει ακόμα όσα μπορεί; - Συμφωνώ - Πώς γίνονται οι μεταγραφές στον Παναθηναϊκό; Μιλάτε με τον κύριο Βαρδινογιάννη; Προτείνετε; Πώς; - Ναι, μιλάμε εγώ και εκείνος. Ολα όσα γίνονται, τα κάνουμε μαζί. Εχουμε κάνει καλά πράγματα μαζί και έχουμε κάνει και λάθη. Το καλό όμως είναι ότι έχουμε όρεξη για δουλειά και οι δύο. Δεν κρυβόμαστε και πρέπει να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Ποιος δεν κάνει λάθη στη ζωή; - Τώρα συζητούνται τα συμβόλαια Γκονζάλες και Παπαδόπουλου και αργοτερα του Γκαλινοβιτς. Τους θέλετε στην ομάδα; - Εγώ έχω τεχνική κρίση. Πλέον το ποδόσφαιρο κρίνεται από την τεχνική και την οικονομική πλευρά. Συμφωνώ με τον κύριο Βαρδινογιάννη. - Ρωτάω από τεχνικής απόψεως. - Πιστεύω πως Γκονζάλες και Παπαδόπουλος πρέπει να μείνουν. - Μιλώντας για τον Γκαλίνοβιτς τον έχουμε δει με μεγάλες μεταπτώσεις. Γενικά, είστε ευχαριστημένος από την απόδοσή του; - Πρώτον, έπαιξε καλά στον πιο σημαντικό αγώνα, με τη Βίσλα. Οχι τον πρώτο αγώνα, τον επαναληπτικό.Είναι σημαντικό αυτό. Μας βοήθησε με τη συμμετοχή του να πάμε στην Ευρώπη. Πιστεύω όμως ότι ο Μάριο μπορεί να βελτιωθεί. Οσον αφορά τον χαρακτήρα του, είναι πολύ ευαίσθητος. Αν τα πράγματα δεν είναι τέλεια αν σε έναν αγώνα δεν είναι κορυφαίος το παιδί υποφέρει. - Θεωρείτε ότι ήταν καλό ή κακό το γεγονός ότι έφυγε ο κύριος Οικονομόπουλος στη μέση της περιόδου; - Είναι ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Τάκη γι αυτά που έκανε για μένα και τον Παναθηναϊκό. 'Ομως ήταν λογικό να βρεθεί κάποιος νεώτερος. 'Ισως να τον επηρέασε η αλλαγή του γυμναστή. Τώρα όμως ανεβαίνουμε. Πιστεύω ότι βρήκαμε έναν πολύ καλό αντικαταστάτη. - Γιατί δεν άλλαζε το καλοκαίρι και έγινε τώρα ξαφνικά; -Γιατί δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις. -Είναι δύο τα πράγματα για τα οποία σας κατηγορούν. Το πρώτο είναι ότι αλλάξατε σύστημα παιχνιδιού. Ξεκινήσατε με το 4-4-2. Και το δεύτερο ότι δεν έχει παίξει δυο φορές η ίδια 11αδα. - Είναι αλήθεια αλλά δεν ευθύνομαι εγώ γι αυτό. Πάντα κάποιος τιμωρείται ή κάτι προκύπτει που δεν μου το επιτρέπει. Εμένα θα μου άρεσε κι αυτό το δείχνει η πορεία μου όταν επιλέγω μία ομάδα. Την περσινή περίοδο. Οταν είσαι σε διαφορετικές διοργανώσεις χρειάζεται αλλαγή. Αλλιώς δεν έχει νόημα, παίρνεις 22 παίκτες και να παίζουν ανά δύο. Οσον αφορά την τακτική, πιστεύω ότι έχω αλλάξει λίγα. Πάνω κάτω είναι η ίδια. - Οταν φτιάξατε την ομάδα το καλοκαίρι είχατε στο νου το 3-4-3 ή το 4-4-2; - Ηθελα Φλάβιο και Μπίσκαν και τον Γκονζάλες μπροστά τους. προσανατολιζόμουν περισσότερο στους 4 παίκτες. Οντως, χρησιμοποίησα στην προετοιμασία το 3-4-3. Και στον πρώτο αγώνα με την Βίσλα. Ομως, στον δεύτερο με τη Βίσλα, υιοθέτησα την τετράδα. Στην καριέρα σας,επιμένατε στο 4-3-4. Γιατί στον Παναθηναϊκό αλλάξατε ταχτική. Ισως γιατί δεν έχει τους κατάλληλους παίκτες για να παίξει αυτό το σύστημα; - Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ημουν επτά χρόνια στο Κίεβο Βερόνας. Πάντα έπαιζα με 4 παίκτες πίσω εκτός την τελευταία χρονιά. Τα συστήματα δεν τα θεωρώ τόσο σημαντικά όσο τα θεωρεί ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Τα συστήματα πρέπει να πλάθονται ανάλογα με τους παίκτες. - Οταν χρησιμοποιείται μόνο ένα σύστημα παιχνιδιού δεν είναι πιο εύκολο να το μάθουν οι παίκτες; Τότε δεν μας φτάνει μία εκπομπή για το εξηγήσω αυτό. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που αφορούν τους προπονητές. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι εύκολο και κατανοητό σε όλους. Κανείς δεν θέλει να ακούει τόσο περίπλοκα πράγματα ακόμα κι όταν νικάει. Για μένα σημαντικό είναι όταν ένας παίκτης είναι καλός παίζει με όλα τα συστήματα. Είχα μία συζήτηση με τον Γκέγκα πάνω σ αυτό. Στην αρχή δεν έβαζε γκολ και έλεγε ότι φταίει το ότι έπαιζε στο άκρο. Τώρα παίζει δεξιά, αριστερά και πετυχαίνει γκολ. Το σημαντικό είναι να γίνονται σωστές κινήσεις. - Ολοι όσοι τους είπα ότι απόψε θα μιλούσα με τον Μαλεζάνι στον πατέρα μου, στον αδερφό μου, ένα ήθελαν να μάθουν. Τι συμβαίνει με τον Σαμαρτεάν; - Είναι το μόνο, στο οποίο δεν μπορώ να σας απαντήσω.Θα πω μόνο ένα πράγμα. Πιστεύω ότι είμαι ο προπονητής που μίλησε περισσότερο με τον Σαμαρτεάν, πέρσι και στην αρχή φέτος. Ομως σταματάω εδώ. - Θα μιλήσουμε για πράγματα πιο σκληρά τώρα. Ισως να το έχετε ακούσει. Επιμένατε σε κάποιους παίκτες, όπως ο Βόουτερ ίσως επειδή κάνατε περισσότερη παρέα μαζί του. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό; - Εσείς μου λέτε αυτό. Ο Βόουτερ μου λέει ότι ισχύει το αντίθετο. Θα σας πω. Μιλάω περισσότερο με Γκονζάλες και Σέριτς γιατί απλούστατα μιλάνε Ιταλικά. Αυτός είναι ο λόγος. Εγώ βάζω να παίξει ένας παίκτης όχι επειδή τον συμπαθώ. Στην καριέρα μου έχω βάλει μέσα παίκτες που δεν άντεχα. Με εκνεύριζαν πολύ, κι όμως τους έβαζα να παίξουν. Βάζω να παίξουν οι παίκτες που το αξίζουν. Με τον Μούτου έχω καλή σχέση, σε αντίθεση με τους άλλους. Για να αναφερθώ στον Βόουτερ, έπαιξε επειδή του άξιζε. Και κατά τη γνώμη μου, έκανε καλούς αγώνες. Μπορεί να μην είχε την ίδια αντοχή στον αγώνα αλλά όταν μπαίνει πιστεύω πως έχει θετική επίδραση. Ο Βόουτερ είναι στην ομάδα,κάποιος τον έφερε. Αφού ο Βόουτερ υπάρχει, πρέπει να τον χρησιμοποιήσω. Το θεωρώ πολύ φυσιολογικό. Είναι καλός παίκτης. Μετά τραυματίστηκε. Υπήρξε περίοδος που δεν έπαιζε. Δεν έχω αδυναμίες. Ενας παίκτης παίζει μόνο επειδή το αξίζει. - Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Βόουτερ είναι ένας παίκτης που παίζει πολύ έξυπνα χωρίς τη μπάλα. Συμφωνείτε; - Ναι. Αλλά θα μπορούσε να το κάνει και καλύτερα. Γιατί είναι έξυπνος. - Ποια είναι η σχέση σας με τον Ρότζερ Σπράι; - Θα έλεγα τέλεια. Υπάρχει μεγάλος επαγγελματικός σεβασμός. Εχουμε κάνει ένα ωραίο τιμ. - Θα μας εξηγήσετε κάτι που αναρωτιούνται όλοι; Το πρόγραμμα το βγάζει ο προπονητής ή ο γυμναστής; - Αυτός που αποφασίζει είναι ο προπονητής. Αν θέλω κάτι εγώ, τότε αυτό και θα γίνει. Ομως, κι εσείς είστε υπεύθυνος σύνταξης. Αλλά δίνετε μία ανεξαρτησία στους δημοσιογράφους σας. Για τον Ρότζερ, μιλάει η καριέρα του. Δεύτερον, όταν ήρθα, ο Ρότζερ ήταν ήδη εδώ με μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Είχε την εμπιστοσύνη όλων. Υπάρχει συνεχής διάλογος μεταξύ μας. Τα ψάχνουμε όλα μαζί. Εχουμε γνωριστεί καλύτερα. Και προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα. - Με μεγάλο επαγγελματικό σεβασμό. Τι έχετε να πείτε σε όσους σκέφτονται ότι υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης αφού ο Παναθηναϊκός δέχεται γκολ στα τελευταία λεπτά και είναι συχνοί οι τραυματισμοί; - Τα πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε σφαιρικά. Υπάρχει η κακή συνήθεια να βρίσκεται πάντα ο αίτιος. Η δουλειά είναι ομαδική. Πρέπει να δώσω απαντήσεις και για τον Ρότζερ. Το ότι δεχόμαστε γκολ τα τελευταία λεπτά σημαίνει ότι δεν είμαστε προσεκτικοί ως το τέλος. Σημαίνει ότι κάνουμε σημαντικά λάθη. Σημαίνει ότι αποφεύγουμε το ρίσκο πετώντας τη μπάλα μακριά και όχι παίζοντας. Σημαίνει ότι κάποιες φορές μπορεί να είμαστε κουρασμένοι. Θα μιλήσω για την ομάδα όσον αφορά και τα οικονομικά. Κερδίσαμε την Βίσλα και παίξαμε 120 λεπτά τότε. Τα εύσημα γι' αυτό αποδίδονται στον Ρότζερ. Είναι φανερό ότι η ομάδα έχει τις διακυμάνσεις της. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την εμπειρία για να τα αποφεύγουμε αυτά. Ο καθένας για τον τομέα που του αντιστοιχεί. - Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έκανε μία γενική ανανέωση ήταν στις αρχές του '80. Τότε κατέκτησε το νταμπλ. Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Εκείνη τη χρονιά δεν συμμετείχε καθόλου στην Ευρώπη. Κατά τη γνώμη σας αυτό βοήθησε τον Παναθηναϊκό; - Εγώ, προσωπικά, το προτιμώ. Ηθελα να συμμετάσχουμε στην Ευρώπη. Το όνειρό μου είναι να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα. Εχω κατακτήσει πολλούς τίτλους αλλά πρωτάθλημα ακόμα όχι. Ομως, συμφωνώ μαζί σας. Οτι έχει τίμημα. Οχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά και πολλές ομάδες. Ειδικά όπως η δική μας, που άλλαξε πάρα πολύ. - Οταν κάνατε όλες αυτές τις αλλαγές το καλοκαίρι πιστεύατε ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει αυτή την πορεία; - Ναι, γιατί το περίμενα. Ηξερα ότι θα είναι δύσκολο. Υπήρχε όμως ένα κρίσιμο σημείο όπου η τύχη δεν μας ευνόησε. Ευνόησε την Ουντινέζε. Αυτό μας αποδυνάμωσε, ψυχολογικά και σωματικά. Δεχτήκαμε με ένα σμπάρο δύο γκολ γιατί το ένα το βάλαμε εμείς. - Πιστεύετε στην τύχη; - Ναι. - Γιατί την περασμένη χρονιά η ομάδα δεν είχε καθόλου τύχη. - Δεν είχαμε τύχη πέρσι. Ομως, δεν πιστεύω στα ξόρκια. Πιστεύω ότι πάνω από όλα μετράει η δουλειά. Ομως, πρέπει να πω κάτι. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό τύχης. Λίγο αλλά χρειάζεται. - Εγιναν συζητήσεις για τις αποχωρήσεις παικτών. Θέλουμε ένα μικρό σχόλιο για Μπασινά, Κωνσταντίνου, Μινχ. - Με τον Μπασινά και τον Μινχ είναι απλό. Ο Αγγελος μου είχε πει ότι δεν θέλει να μείνει στην ομάδα. Οχι επειδή υπήρχε πρόβλημα, αλλά ήταν πολλά τα χρόνια και ήθελε να αλλάξει. Να βρει νέα κίνητρα, νέες εμπειρίες στο εξωτερικό. Χαίρομαι γι αυτόν. Ο Μινχ τελείωσε την καριέρα του. Δεν παίζει πια. Με τον Κωνσταντίνου έγινε μία επιλογή. Πήραμε τον Μάντζιο, παίκτη με μέλλον και επιλέξαμε αυτόν. Οσον αφορά και τα συμβόλαια είναι επιλογή του προέδρου. Αποφασίσαμε από κοινού. Πιστεύω ότι και ο Κωνσταντίνου ήθελε να αλλάξει. Νομίζω πως δεν είχε πια χαρά και ενθουσιασμό σε μας. Εγώ προσωπικά έχω καλή σχέση μαζί του. Οταν είσαι σε μία ομάδα πολλά χρόνια υποσυνείδητα δεν δίνεις το 100%. Τότε είναι καλύτερα να αλλάζεις. Να παίρνεις άλλους με μεγαλύτερα κίνητρα. - Περιμένατε ο Κωνσταντίνου να πανηγυρίσει το γκολ του εναντίον του Παναθηναϊκού μίας ομάδας στην οποία καθιερώθηκε ποδοσφαιρικά; Θα κάνατε εσείς το ίδιο; -------------------- |
|
![]()
|
|
continue
- Θέλω να πω κάτι που ίσως δημιουργήσει νέους εχθρούς αλλά προτιμώ κάποιον που θα πάει στην αντίπαλη ομάδα και θα είναι ευτυχισμένος παρά εκείνους που φεύγουν και μετά το παίζουν δυσαρεστημένοι. Εγώ αγαπώ τους ειλικρινείς ανθρώπους. Αν κάποιος βάλει γκολ και προσποιείται, ποιο το όφελος; Επέλεξε να φύγει. Τελείωσε. Ο Παναθηναϊκός τον ξεχνά και διαγράφει νέα πορεία. Εμείς θα τον ξεχάσουμε και θα συνεχίσει την καριέρα του. Δεν μ αρέσουν αυτοί που βάζουν γκολ και δεν πανηγυρίζουν από σεβασμό στην ομάδα Και στα αποδυτήρια να χαίρεται. Μπροστά στους φιλάθλους να κάνει τον συγκρατημένο και μετά να χαίρεται. Τον προτιμώ τον άλλο ειλικρινή. Μπορεί να γίνει εχθρός αλλά ως εκεί. - Αν δεν πανηγυρίζει από σεβασμό στην παλιά ομάδα; Γιατί αποκλείετε αυτή την πιθανότητα; - Δεν το πιστεύω αυτό. Μου έχει συμβεί κι εμένα. Να παίζω ενάντια στην Κίεβο όπου ήμουν 7 χρόνια προπονητής. Στο ντέρμπι με την Βερόνα νικήσαμε και πανηγύριζα σαν μωρό παιδί επειδή νικήσαμε τελευταία στιγμή ενώ χάναμε 2-0. Ημουν ευτυχής επειδή νικήσαμε, δεν είχε σχέση με το Κίεβο. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν προσωπεία, απίστευτα για μένα. Θα σας κάνω εγώ μία ερώτηση. Πιστεύετε ότι φέτος, το 2006, υπάρχουν παίκτες που τιμούν την φανέλλα; Η προπονητές; Πιστεύω ότι μιλάμε για σπουδαίους επαγγελματίες. Είναι στον Παναθηναϊκό, τα δίνουν όλα. Πάνε στον Ολυμπιακό τα δίνουν κι εκεί όλα. Αυτοί οι παίκτες μου αρέσουν εμένα. Η προπονητές. Σήμερα υπάρχει ο επαγγελματίας. Κι εμένα μου άρεσε το ποδόσφαιρο της φανέλλας αλλά δεν υπάρχει πια. - Γι αυτό το ποδόσφαιρο δεν πάει καλά. - Δεν είναι αλήθεια αυτό. Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ. Ο Ρονάλντο ήταν πέντε χρόνια στην Ιντερ. Πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα είναι θεαματικός εκεί. Πλέον αγοράζουμε το προϊόν. Η Φότζα ντι Τζέμα ήταν σπουδαία ομάδα που διασκέδαζε. - Για να κλείσουμε το θέμα, συμφωνώ οτι όλοι είναι επαγγελματίες, χωρίς να πούμε όνοματα πώς σας φαίνεται όταν ένας παίκτης τον Ιούνιο λέει είμαι στην ομάδα Α και δεν θα πάω στην ομάδα Β και τον Ιούλιο πάει στην ομάδα Β. Πώς σας φαίνεται; - Πολύ απλά, μπίζνες. - Ο κόσμος ρωτάει για τον Τόργκελε, έναν παίκτη που ξεκίνησε λαμπρά αλλά τώρα δεν τον βλέπουμε και τόσο. - Πρώτον, το λαμπρά είναι κάτι που σηκώνει συζήτηση. Το πρώτο πράγμα που ζητάς από έναν επιθετικό παίκτη είναι να βάλει γκολ. Ηταν άτυχος γιατί στα παιχνίδια που τον έβαλα, δεν πέτυχε γκολ. Μετά έβαλα τον Μάντζιο και έβαλε γκολ. Δεν μπορούν να παίξουν όλοι. Μετά δεν έχει παίξει για δύο μήνες λόγω τραυματισμού. Είναι νέος παίκτης όμως. Εχει παίξει λίγο στην Αγγλία. Τον προπονούμε και θα δούμε. Εχουμε τον Γκέγκα που ήταν κορυφαίος. Εχουμε τον Μάντζιο που έκανε καλή πορεία. Ο Παπαδόπουλος που έχει μεγαλύτερη ιστορία από τον Τόργκελε. - Ο Γκαντσεφ; - Κάνεις λάθος. Δεν τον έχει δει να παίζει. Ηταν στην ακαδημία. - Να συζητήσουμε λίγο για κάτι που ενδιαφέρει τον κόσμο. Να πούμε λίγο για το πενταετές πλάνο σας. Τι είχατε κατά νου; Η λογική, τι δημιουργείτε σ' αυτή την ομάδα; - Πρώτον, ήρθα για να συνεργαστώ με μία ομάδα που με ήθελε. Είχαμε μία επαφή, 3-4 χρόνια πριν. Είχα σταματήσει για 6-7 μήνες και μετά ήθελα μία ομάδα που να με θέλει πραγματικά. Είπα, ας δουλέψουμε αυτούς τους μήνες που απομένουν και αν υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις να παραμείνω. Εχω πολύ καλές σχέσεις και μου αρέσει πολύ το σχέδιο του κυρίου Βαρδινογιάννη. Εμεινα κυρίως γι αυτόν. Του εξέφρασα ποια είναι η λογική μου. Του είπα ότι έπρεπε να αλλάξουν πολλά. Το σύστημα της δουλειάς και άλλα πράγματα που είναι δύσκολα να τα εξηγήσω. Οι απόψεις μας συνέπιπταν. - Πείτε στον κόσμο την κεντρική ιδέα, τι θέλετε να κάνετε; - Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα με μεγάλη νοοτροπία. Που θα είναι πραγματική ομάδα. Που θα έχει θέληση να κερδίσει. Και που δεν θα είναι μία ομάδα που φέτος κερδίζει και περιμένει άλλα δέκα χρόνια για να γίνει ανταγωνιστική. Κι επίσης στα επόμενα χρόνια, θα είναι ανταγωνιστική και στην Ευρώπη. Κατά βάση, να είναι μία ομάδα με μεγάλη νοοτροπία και με θέληση για τη νίκη. Δεν είναι εύκολο. Πάντα, με την ύπαρξη προϋπολογισμού. Οχι να ξοδεύουμε συνεχώς και η διοίκηση να χρεοκοπεί. Να είμαστε συνετοί. - Αυτό τον Παναθηναϊκό που λέτε ο κόσμος δεν τον έχει δει ακόμα. Πιστεύετε ότι υπάρχουν στιγμές που νιώθετε πώς υπάρχει; - Πιστεύω ότι τώρα πάμε μπροστά. Εχουμε κάνει αγώνες σε υψηλό επίπεδο. Ακόμα και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν καλό διαφορετικό από εκείνο του πρώτου γύρου. Το παιχνίδι το έκανε ο Παναθηναϊκός κι εμένα μ'αρέσει αυτό. - Απ όλη αυτή την προσπάθεια, θα μείνει κάτι στην ομάδα; - Πάρα πολλά. Το επαναλαμβάνω. Το σημαντικό είναι να έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε έτσι. Κι αυτό είναι δύσκολο. - Πόση υπομονή πρέπει να έχουν οι φίλαθλοι για να δουν αυτό το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο; - Πιστεύω ότι ο κόσμος διασκέδασε στον αγώνα την Κυριακής. Οσον αφορά στα αποτελέσματα περιμένουμε το τέλος του φετινού αποτελέσματος και για την επόμενη χρονιά ίσως υπάρξει ανάγκη για 2-3 μεταγραφές. Δεν υπάρχει η ανάγκη για αλλαγή 15 παικτών. Θα έχουμε όλο τον χρόνο να αναλύσουμε τα πράγματα και να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες. Για τα υπόλοιπα πιστεύω ότι είμαστε εντάξει. - Αν δεν πούμε κάτι συγκεκριμένο για μεταγραφές θα μας φάνε. - Δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτό, είναι θέματα ομάδας. Δεν κατάλαβα τι με ρώτησε, αλλά θα πω μόνο ότι κι εγώ κι ο κύριος Βαρδινογιάννης έχουμε ξεκάθαρες ιδέες. Η βάση υπάρχει. Εχουν έρθει παίκτες, νέοι, λιγότεροι νέοι, καλοί και συμφωνώ με τον σύλλογο η σωστή λέξη είναι να προσθέσουμε 2-3 παίκτες στην ομάδα.'Εχουμε καιρό ως τον Ιούνιο. - Από τον Φεβρουάριο είμαστε ήδη εκτός πρωταθλήματος. Ο κόσμος θέλει να μάθει αν θα είστε του χρόνου στην ομάδα. - Το ελπίζω και το εύχομαι. - Θέλετε να συνεχίσετε; - Φυσικά. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, όπως είναι το σωστό. Πρώτον είναι νωρίς, εξαρτάται κι από την διοίκηση. Στο ποδόσφαιρο δε ξέρεις ποτέ. Ισως χάσουμε στα επόμενα 5 παιχνίδια και να αλλάξουν όλα. Επίσης υπάρχει κάποιο προσωπικό, οικογενειακό πρόβλημα ανεξάρτητο από το ποδόσφαιρο που πρέπει να το λύσω. Πάντως, θέλω να συνεχίσω στην ομάδα. Με χαροποιεί ιδιαίτερα η συνεργασία με τον κο Βαρδινογιάννη. Είναι ένα πρόγραμμα που μου αρέσει. - Σας ενοχλεί το γεγονός ότι πέρα από την δουλειά σας έχουν μιλήσει και για τα ταξίδια σας στην Ιταλία; - Αυτό είναι το πρόβλημα. Για μένα δεν είναι πρόβλημα, αλλά αν πρέπει να γίνει. Πρέπει να δω και την οικογένειά μου. Οταν κάποιος δουλεύει 24 ώρες τη μέρα για την ομάδα και πάει σπίτι του την Κυριακή για να δει τους δικούς του αυτό είναι πρόβλημα. Ομως είναι πρόβλημα προσωπικό κι όχι της ομάδας. Αυτό με θύμωσε. - Νιώθετε μόνος στην Ελλάδα; - Λίγο ναι. Αλλά πρέπει να πω ότι ήταν υπέροχος ο κος Βαρδινογιάννης ο Πρόεδρος, ο κος Στράτος. - Αγαπάτε τη χώρα μας μετά από όλα αυτά; - Ναι, μ αρέσει. Η Αθήνα μου αρέσει. Εχει υπέροχο ιστορικό κέντρο. Μου αρέσει η Αθήνα, και η ιστορία της Ελλάδας. Και διαφωνώ με τους συμπατριώτες μου που σνομπάρουν την Ελλάδα. Πρέπει όμως να βελτιωθούν τα στάδια. - Μέχρι πότε πρέπει να περιμένουμε μία απάντηση αν του χρόνου θα γίνει αντικατάστασή σας. - Αυτό δεν μετράει. Μετράει το πρόγραμμα. Είναι σε καλά χέρια ο Παναθηναϊκός. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι όπως λένε. - Επειδή είπαμε πολλά, κάντε εσείς τον δημοσιογράφο και κλείστε την εκπομπή. - Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Ηταν μία ωραία βραδιά. Η απόδειξη είναι ότι δέχτηκα και σκληρές ερωτήσεις. Ομως με ωραίο τρόπο, με χαμηλό προφίλ, όπως μου αρέσει. Πιστεύω όμως ότι είπαμε την αλήθεια και κλείνω εδώ. - Ευχαριστώ πολύ. - Εγώ σας ευχαριστώ. -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Ο ...χαρτοπόλεμος συνεχίζεται! Ο απόηχος των δηλώσεων του Γιάννη Γκούμα μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, όταν καταφέρθηκε εναντίον των δημοσιογράφων, δεν έχει ακόμα κοπάσει. Μία μέρα μετά την καταδικαστική ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με νέα ανακοίνωση απαντά στους αθλητικούς συντάκτες για τη θέση που πήραν, εναντίον του αρχηγού του «τριφυλλιού». Γραμμένη με έντονο και παραστατικό ύφος, θεωρεί ότι δικαιώνεται ο ποδοσφαιριστής από την ίδια την ανακοίνωση του ΠΣΑΤ και καταλήγει ως εξής: «Στη συνέχεια δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε ανελλιπώς με αποδείξεις και ονόματα». Πάντως είναι φανερή η στάση στην επικοινωνιακή πολιτική του Παναθηναϊκού που με ανακοινώσεις επικρίνει πρόσωπα και καταστάσεις που θεωρεί η ΠΑΕ ότι δεν ευνοούν τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικό είναι ότι και την Δευτέρα εξεδόθη ανακοίνωση, εις βάρος του συνδρομητικού καναλιού για μεροληψία εις βάρος των «πρασίνων». Αναλυτικά η ανακοίνωση «Σπάνια μία ανακοίνωση επιβεβαιώνει τόσο πανηγυρικά όσα είπε αυτός προς τον οποίο υποτίθεται ότι απαντά. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η «απάντηση» του ΠΣΑΤ στο διεθνή ποδοσφαιριστή μας Γιάννη Γκούμα. Κατέστησε σαφές ο Γκούμας στην ξεκάθαρη δήλωσή του ότι «οι παίκτες αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την πορεία της ομάδας και δεν ρίχνω ευθύνες σε τρίτους». Και τι με αυτό; Η μισή ανακοίνωση του ΠΣΑΤ απαντά σ΄ αυτό που όχι μόνο δεν είπε αλλά ούτε καν υπονόησε ο διεθνής ποδοσφαιριστής. Καλύτερη επιβεβαίωση των λεγομένων του δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Γκούμας. «ʼλλα λέμε, άλλα γίνονται και μερικοί άλλα γράφετε». Αυτό ακριβώς εννοούσε και ο Γκούμας. Ούτε «σιωπή» ζήτησε ούτε κατά Â«παραγγελία κριτική». Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, με δεκαπέντε χρόνια κρυστάλλινης διαδρομής στα γήπεδα νομιμοποιείται να επισημαίνει λάθη ή παραλείψεις μερικών δημοσιογράφων. Τότε ποιο ήταν το «έγκλημα» του Γκούμα; Το «έγκλημα» του Γκούμα είναι ότι έσπασε μια σιωπή που επιτρέπει σε μερικούς δημοσιογράφους να «ανακαλύπτουν»: «παρελάσεις» ονομάτων στις μετεγγραφές, ανύπαρκτες «συναντήσεις» , «συζητήσεις» διοικήσεων με υποψήφιους προπονητές, «επεισόδια» μεταξύ προπονητών και παικτών ή μεταξύ συμπαικτών, και όλα εκείνα που μετατρέπουν το πραγματικό ρεπορτάζ σε σελίδες επιστημονικής φαντασίας. Ολα αυτά δεν ισχύουν; Δεν έχουν συμβεί ποτέ; Επρεπε να αναφέρει ο Γκούμας συγκεκριμένα ονόματα και παραδείγματα για να μας πείσει ότι συμβαίνουν; Ολα αυτά δεν θα πρέπει να προβληματίσουν τον ΠΣΑΤ και να προκαλέσουν την αντίδρασή του; Ο Γιάννης Γκούμας κατήγγειλε το επικοινωνιακό παιχνίδι χρησιμοποιώντας το μοναδικό όπλο που έχει ο πολίτης, την ελευθερία της έκφρασής του. Κι αυτό επειδή οι δημοσιογράφοι το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα θα πρέπει και να το υπερασπίζονται. Συνεπώς, κύριοι του δ.σ. του ΠΣΑΤ το θέμα καλά κάνει και δεν κλείνει για εσάς εδώ διότι πράγματι έχετε πολλά να κάνετε για την προστασία του επαγγέλματός σας και της ελευθερίας της έκφρασης. Στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι οι επισημάνσεις του Γιάννη Γκούμα θα είναι πολύ επιβοηθητικές στην προσπάθειά σας αυτή. Υ.Γ. Εμείς στη συνέχεια δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε ανελλιπώς με αποδείξεις και ονόματα». -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() «O Γερμανάκος είναι αντιπαναθηναϊκός»! Oπως το συνηθίζει το τελευταίο καιρό ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, αν ερωτηθεί για κάτι μιλάει εφ όλης της ύλης. Στο περιθώριο εκδήλωσης της Δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννης στο Μέγαρο Μουσικής , ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, με το κύριο βάρος των δηλώσεων του να περιστρέφεται γύρω από τις πολλές κακές διαιτησίες που υπάρχουν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΚΕΔ Μάκη Γερμανάκο «αντιπαναθηναϊκό» γιατί βιάστηκε να κάνει δηλώσεις μετά το ντέρμπι του Καραϊσκάκη ότι δεν ήταν πέναλτι η ανατροπή του Παπαδόπουλου. Επισήμανε ότι «στους πέντε από τους οκτώ αγώνες της περασμένης αγωνιστικής οι διαιτητές διέπραξαν σοβαρά σφάλματα» και αναρωτήθηκε:«πως θα μπουν με τέτοιες διαιτησίες οι ελληνικοί αγώνες στο στοίχημα». Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του ότι «κάναμε λάθος που βγάλαμε τότε το DVD κι έπρεπε να το κυκλοφορήσουμε δύο εβδομάδες αργότερα, ώστε να μπουν και οι φάσεις από τους αγώνες με τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό. Αναφέρθηκε ακόμα στο «ξέσπασμα» του Γιάννη Γκούμα, στον Σωτήρη Κυργιάκο και στην ΕΠΟ. Για το θέμα που προέκυψε με τον Γιάννη Γκούμα ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού τόνισε: Â«Ο Γιάννης Γκούμας είναι αποδεδειγμένα Παναθηναϊκός. Οτι είπε δεν ήταν κατευθυνόμενο από τη διοίκηση αλλά συμφωνούμε με αυτά που είπε. Και μένα με εξέπληξε η επιθετικότητα παρότι σε κατ ιδίαν συζητήσεις μου είχε αναφέρει για τους προβληματισμούς του. Το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού θα φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται στο ρεπορτάζ άλλων ομάδων. Εμείς όταν κάναμε μελέτες για το γηπεδικό σε Γουδί και Ελληνικό συγχρόνως, κάποιες εφημερίδες έλεγαν μόνο για το Ελληνικό. Παρότι έλεγαν για Ελληνικό, βλέπετε ένα χρόνο μετά πως είμαστε ένα βήμα πριν μπούμε στο γήπεδο του Βοτανικού. Μάλιστα ο «Τζίγκερ» κατονόμασε και τον δημοσιογράφο Πάνο Βόγλη που εργάζεται στον Alpha και στο «Φως των Σπορ». «Οταν έφυγα εσπευσμένα από τον αγώνα με τη Βίσλα, έγραψε ότι πήρα τηλέφωνο τον Μπάγεβιτς για να του πω να έρθει στον Παναθηναικό». Επίσης πρόσθεσε ότι ένα αθλητικό site είχε γράψει ότι θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να πουλήσει τον Κυργιάκο για να αγοράσει τον Κονσεϊσάο. Αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη απόκτηση του Κυργιάκου από τον Ολυμπιακό. «Εχουμε ξαναπεί ότι όποιος θέλει να πάει στον Ολυμπιακό είναι ελεύθερος. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φυλακή». Για το θέμα του DVD ο κ. Βαρδινογιάννης υποστήριξε ότι έπρεπε να βγει μετά το ντέρμπι και εξήγησε γιατί. «Ισως έπρεπε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να βγάλουμε το DVD, αφού δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς δεν έχει σταματήσει το φαινόμενο με τις άσχημες διαιτησίες. Βρισκόμαστε δύο εβδομάδες μετά και βλέπουμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η διαιτησία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο. Δεν έχει βρει τον τρόπο η ΕΠΟ να αντιμετωπίσει. Ο Γερμανάκος είναι αντιπαναθηναϊκός. Στο πέναλτι του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο ήταν πράγματι αμφισβητούμενο, πήρε θέση υπέρ του Ολυμπιακού αλλά δεν είπε τίποτα για το καθαρό χέρι του Κωνσταντίνου στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού». Για τη διαιτησία πρόσθεσε ότι: Â«Η διαιτησία ήταν απαράδεκτη στους πέντε από τους οκτώ αγώνες του πρωταθλήματος. Φαντάζεστε πως θα μπουν στο στοίχημα οι αγώνες όταν υπάρχει θέμα διαιτησίας. Στα παιχνίδια με Ιωνικό και Λεβαδειακό αν υπήρξαν εις βάρος μας πέναλτι έπρεπε να δοθούν, όπως όμως πρέπει να δίνονται και τα πέναλτι που είναι υπέρ μας. Εμείς θέλουμε ότι είναι εις βάρος μας να δίνεται, όπως και ότι είναι εναντίον. Εμείς θέλουμε να είναι η διαιτησία 50-50 σε όλα τα παιχνίδια». Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό. Â«Ο Στυλιάρας δεν έπρεπε να παίζει στην Α Εθνική. Ο Λεοντίου είναι νέο παιδί και εξελίξιμο και από το χτύπημα που δέχτηκε στο ματς με τον Ιωνικό θα μπορούσε να του δημιουργηθεί πρόβλημα. Ο κύριος αυτός δεν είδε τίποτα». Επανέλαβε ότι το κρασί Â«Παράγκα» που συνόδευε το DVD και απεστάλη στους προέδρους των ομάδων της Α Εθνικής ήταν μια κίνηση χιούμορ. «Το DVD το είδαν και οι περισσότεροι αρμόδιοι και πρόεδροι των ομάδων εκτός από την ΕΠΟ. Και ξέρετε γιατί γιατί αν δεν το δεις δεν χρειάζεται να απαντήσεις». -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Aνανέωσαν και οι Κροάτες O Παναθηναικός με τον ίδιο ρυθμό που βγάζει το τελευταίο διάστημα ανακοινώσεις, προχωρά και στις ανανεώσεις συμβολαίων. Mετά τους Γκονζάλες και Βύντρα, από τα γραφεία του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι πέρασαν οι Γκαλίνοβιτς και Αντριτς, οι οποίοι ανανέωσαν με συνοπτικές διαδικασίες τα συμβόλαιά τους με το τριφύλλι. Οι δύο Κροάτες που ήταν επιλογές του Ζάετς και ήρθαν την ίδια εποχή στον Παναθηναϊκό, πήγαν στα γραφεία της ΠΑΕ στην Ηρώδου Αττικού και συμφώνησαν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, τα οποία έληγαν το καλοκαίρι. Οι πληροφορίες θέλουν τον Γκαλίνοβιτς να έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο και τον Αντριτς μονοετές. Οι ανανεώσεις έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του Αλμπέρτο Μαλεζάνι καθώς τον Αντριτς τον θεωρεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη μεσαία γραμμή , ενώ ο Γκαλίνοβιτς είναι μεταξύ των παικτών που τους θεωρεί ακλόνητους από τη βασική ενδεκάδα. -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Xωρίς απάντηση... O Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει στον Ολυμπιακό. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» την Παρασκευή θα μείνει αναπάντητη από τους «πράσινους» καθώς δεν θέλουν να «δυναμιτίσουν» τα θεμέλια της Σούπερ Λίγκας, αλλά και γιατί θεωρούν ότι όποιες κινήσεις και αναφορές έχουν κάνει για τα θέματα της διαιτησίας, δεν στοχεύουν τον Ολυμπιακό αλλά έχουν κατεύθυνση προς τον κοινό στόχο όλων, τη βελτίωση δηλαδή του επιπέδου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος στη συνεργασίας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αντριτς. Ο Κροάτης μέσος πέρασε από τα γραφεία τα ΠΑΕ και ρύθμισε τις τελευταίες λεπτομέρειες, έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο και στη συνέχεια βγήκε η σχετική ανακοίνωση. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: Â«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου του Κροάτη ποδοσφαιριστή Σρνταν Αντριτς μέχρι τις 30 Ιουνίου 2007». Στην ουσία ενεργοποιήθηκε η οψιόν που υπήρχε στο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές. Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε, όπως αναμενόταν και ο Στέφανος Σιόντης. Το θέμα του Γκαλίνοβιτς, με τον οποίο υπάρχει συμφωνία, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα. Με μαθήματα τακτικής συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο ματς με τον Πανιώνιο. Μετά το 15λεπτο ζέσταμα με πολλά σπριντ με τον Ρότζερ Σπράϊ οι παίκτες έκαναν ασκήσεις 5 εναντίον 2. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ (ένα με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι και ένα με τον Ράϊκο Γιάνγιανιν) και δούλεψαν πάνω στην τακτική στο μισό γήπεδο και σε τελειώματα φάσεων. Στη συνέχεια τα δύο γκρουπ εναλλάχθηκαν. Ο Αντερσον ακολούθησε το πρόγραμμά του και ο Νίλσον θεραπεία. Στην ενδεκάδα δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές και φαίνεται πως για την ώρα «παίζεται» μία θέση από τα αριστερά και την διεκδικούν Δάρλας και Κώτσιος. -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Δεν επιτρέπεται να... σκοντάψει Οριακό είναι για τον Παναθηναϊκό το ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι «πράσινοι» θέλουν να πετύχουν την τρίτη σερί νίκη τους καθώς είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες κατάληψης της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι δεν αναμένεται να αλλάξει την συνταγή του 4-3-3 και ποντάρει πολλά στην καλή κατάσταση που βρίσκονται ο Φάνης Γκέκας και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για να πάρει το τρίποντο απέναντι στον φορμαρισμένο Πανιώνιο. Πιθανή 11άδα: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Μόρις, Γκούμας, Βύντρα, Τζιόλης, Μπίσκαν, Σέριτς, Χαραλαμπίδης, Παπαδόπουλος, Γκέκας. Στην αποστολή βρίσκονται και οι Εμπέντε, Δάρλας, Αντριτς, Γκάντσεφ, Θεοδωρίδης, Μάντζιος, Τόργκελε και Λεοντίου. Εκτός αποστολής έμειναν οι Γκονζάλες, Τζόρβας, Νίλσον, Αντερσον, Σανμαρτεάν, Βόουτερ. -------------------- |
|
![]()
|
|
![]() Administrator ![]() Group: Admin Posts: 118148 Joined: 3-June 05 From: Athens, Greece Member No.: 1 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
[title]4-2: Από ντροπή, ανατροπή![/title]
[center] ![]() Ο Παναθηναϊκός έσωσε ένα χαμένο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, νίκησε 4-2 τον Πανιώνιο και προσπαθεί να σώσει και τη χρονιά. Οι πράσινοι, που βρέθηκαν στο 61` να χάνουν 0-2, αντέδρασαν, πήραν σπουδαία νίκη με 4-2 και έμειναν στο κυνήγι της ΑΕΚ, 6 βαθμούς μακριά από την 2η θέση. Ο Κώτσιος στο 71`, ο Μάντζιος στο 83` και οι Γκέκας, Παπαδόπουλος στις καθυστερήσεις έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι... "Το πίστευα", δήλωσε ο ιταλός τεχνικός... Ο άνθρωπος που ξεκίνησε την ανατροπή, ο Κώτσιος, έστειλε μήνυμα ανανέωσης: "Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και θα μείνω"... -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Ενας-ένας υπογράφουν... Κάθε λόγο να είναι ένας από τους πιο ευτυχισμένους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή ο Ηλίας Κώτσιος. Την Κυριακή ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη ανατροπή για τον Παναθηναϊκό καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ επί του Πανιωνίου στο τελικό 4-2. Μια μέρα μετά, πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου συναντήθηκε με ανθρώπους της ομάδας και συμφώνησε να συνεχιστεί η συνεργασία των δυο πλευρών για άλλα δυο χρόνια. Για την ακρίβεια ενεργοποιήθηκε η οψιόν του συμβολαίου του για ανανέωση της συνεργασίας με την ομάδα για άλλα δυο χρόνια, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2008. Σειρά για τις υπογραφές θα πάρει ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ίσως και την Τρίτη καθώς ήδη υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Κροάτη τερματοφύλακα, με το νέο συμβόλαιο να είναι επίσης διετές. Μετά τον Γκαλίνοβιτς, μοναδική εκκρεμότητα θα είναι αυτή του Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, πλην απροόπτου, λογικά στο τέλος του μήνα. Επίσης, έγινε το συνάντηση έγινε το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μεταξύ των υπευθύνων των ακαδημιών και αντιπροσωπείας της ΑΒ Κοπεγχάγης στην οποία συμμετείχε και ο παλιός άσος του «τριφυλλιού» Ρενέ Χένρικσεν. Μετά το πέρας της συνάντησης οριστικοποιήθηκε η συνεργασία των δύο συλλόγων σε επίπεδο οργάνωσης και ανάπτυξης των τμημάτων υποδομής. Τα εισιτήρια με Καλλιθέα Τέλος, στη διάθεση του κοινού θα είναι από την Τρίτη τα εισιτήρια του επόμενου αγώνα των πρασίνων με αντίπαλο την Καλλιθέα στο ΟΑΚΑ, όπως ανακοινώνει σχετικά η ΠΑΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Στην διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα τεθούν από την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, τα εισιτήρια της 20ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 19/02/2006, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Απλά εισιτήρια θα διατίθενται σύμφωνα με την πιο κάτω κατάσταση: Λ. Αλεξάνδρας (Θύρα 4) 14/02/2006 15/02/2006 16/02/2006 17/02/2006 18/02/2006 11:00 - 19:00 11:00 - 19:00 11:00 - 19:00 11:00 - 19:00 11:00 - 19:00 Είσοδος Λ. Κύμης 14/02/2006 15/02/2006 16/02/2006 17/02/2006 18/02/2006 11:30 - 19:00 11:30 - 19:00 11:30 - 19:00 11:30 - 19:00 11:30 - 19:00 Οι τιμές των απλών εισιτηρίων ανά θύρα θα είναι: € 10: Θύρα 19 € 15: Θύρες 15Β και 21 € 20: Θύρες 5A, 13B και 23 € 45: Θύρα 29 Εισιτήρια για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο θα διατίθενται για τις θύρες 5 & 15 στην τιμή των €10. Η Ticket Club θα διαθέτει στα μέλη της εισιτήρια στις ανωτέρω τιμές, μέσω τηλεφωνικής πώλησης (801 111 1908 από σταθερό τηλέφωνο ή 210 809 4111 από κινητό). Για την είσοδο των κατόχων απλών (ονομαστικών) εισιτηρίων, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας (διαβατηρίου ή διπλώματος οδ -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Aπομένει ο Δημήτρης... O προτελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των ανανεώσεων του Παναθηναϊκού προστέθηκε την Τρίτη καθώς ο Μάριο Γκαλίνοβιτς πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο, το οποίο θα έχει διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2008. Πλέον απομένει μόνο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για να ολοκληρωθούν οι κινήσεις εμπιστοσύνης του «τριφυλλιού» και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει τελειώσει θετικά και αυτό το θέμα. Οσο για το θέμα του Γκαλίνοβιτς, η ΠΑΕ με μια λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε τη συμφωνία. Â«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου του Μάριο Γκαλίνοβιτς μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2008». Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν διαπραγματεύσεις της ρωσικής εταιρίας Gazprom με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για ενδεχόμενη πώληση του Παναθηναϊκού, κύκλοι της ομάδας διέψευσαν κατηγορηματικά το θέμα. Tα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επαφές του ιδιοκτήτη του οικονομικού κολοσσού Αλεξ Μίλερ με τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ με μεσολάβηση του Δημήτρη Κοπελούζου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος του Μίλερ στην Ελλάδα καθώς και οι δύο δραστηριοποιούνται στο χώρο του φυσικού αερίου και για πολύωρες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Η ΠΑΕ επίσημα δεν πήρε θέση στο θέμα, αλλά άνθρωποι της διοίκησης βεβαίωναν ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης της ομάδας. -------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 22nd June 2025 - 12:42 PM |
Skin and Graphics by Dan Ellis and Anubis. Hosting by Forums & More © 2005-2011. |