![]() |
![]() |
|
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() ex - Member Staff ![]() Group: ![]() Posts: 8117 Joined: 3-June 05 From: Athens, Greece Member No.: 5 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
![]() Εν αναμονή Η συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Τροντ Σόλιντ, από την οποία θα ξεκαθαρίσουν πολλά τόσο για τις εναπομείνασες μεταγραφές του Ολυμπιακού, όσο και για τους παίκτες που θα φύγουν από την ομάδα, δεν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι θα λάβει χώρα μέχρι και την Παρασκευή μιας και εκείνη την ημέρα ο Σκανδιναβός τεχνικός φεύγει για τις διακοπές του, κι έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία αυτά τα ζητήματα να κλείσουν μέχρι και την επιστροφή του στη Νορβηγία. Εν τω μεταξύ την Τρίτη οι Μίχαλ Ζεβλάκοφ (αφίχθη στη χώρα μας τα ξημερώματα) και Ντιντιέ Ντομί υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες ήταν ολοκάθαρες κι έτσι οι δύο ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Τόμισλαβ Μπούτινα αναμένεται την Τετάρτη να επισκεφθούν την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για να υπογράψουν και τα συμβόλαιά τους. Μάλιστα, ο Ζεβλάκοφ στις πρώτες εν Ελλάδι δηλώσεις έδειξε «ποτισμένος» από τη σκέψη της ευρωπαϊκής υπέρβασης καθώς είπε μεταξύ άλλων: «Στην Αντερλεχτ κέρδισα πολλούς τίτλους, όπως πιστεύω ότι θα κερδίσω και τώρα, αλλά με τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι μπορώ να κάνω και ένα βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ». ** Σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/5 και ώρα 16:30 στην Αίθουσα Συνεδρίων του προπονητικού κέντρου του Ολυμπιακού στο Ρέντη, τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας θα εγγραφούν ή θα ανανεώσουν την εγγραφή τους στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. και θα παραλάβουν τις νέες κάρτες μέλους. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Οι εγγραφές, οι ανανεώσεις και η επί τόπου παραλαβή της νέας κάρτας μέλους για τους φιλάθλους και τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π συνεχίζονται στην Αίθουσα Εργασίας Τύπου του Σταδίου «Γ.Καραϊσκάκης» από τις 10:00 έως τις 18:00 καθώς και στα γραφεία του συλλόγου στην Πλατεία Αλεξάνδρας από τις 09:30 έως τις 17:30. Καλούνται επίσης να παραλάβουν την νέα κάρτα μέλους Α. Οσοι έχουν εγγραφεί μέλη ή έχουν ανανεώσει την συνδρομή τους στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. από την 1-1-2006. Β. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων τριετούς και διετούς διάρκειας. Οι νέες κάρτες μέλους του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. θα ισχύουν ως τις 30 Ιουνίου 2007. Υπενθυμίζεται, πως τα μέλη, που επιθυμούν η νέα κάρτα μέλους να έχει την φωτογραφία τους, δεν χρειάζεται να προσκομίζουν φωτογραφία καθώς η διαδικασία φωτογράφησης πραγματοποιείται στον χώρο εγγραφών και ανανεώσεων. ** Το Μουσείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που εγκαινιάστηκε την Κυριακή 14/5/2006 από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ και της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό καθημερινά. Συγκεκριμένα από σήμερα το Μουσείο θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 16:00. Η είσοδος είναι 2€ για τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΦΠ, 1,5€ για τα παιδιά και τους μεγαλυτέρους των 65 ετών και 4€ για τους υπολοίπους. -------------------- |
|
![]()
|
|
![]() ex - Member Staff ![]() Group: ![]() Posts: 8117 Joined: 3-June 05 From: Athens, Greece Member No.: 5 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
Τα είπαν...
Για όλους και για όλα τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σωκράτης Κόκκαλης και ο προπονητής της ομάδας Τροντ Σόλιντ στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Το πολυαναμενόμενο ραντεβού των δύο ανδρών ουσιαστικά αποτελεί την αρχή του... τέλους τόσο στο θέμα των μεταγραφών που απομένουν ώστε ο «νέος» Ολυμπιακός να είναι έτσι ακριβώς όπως τον έχει φανταστεί ο Τροντ Σόλιντ, όσο και σ' αυτό των αποδεσμεύσεων που πρέπει να γίνουν. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφερε: Â«Ο πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Σωκράτης Κόκκαλης, συναντήθηκε σήμερα με τον προπονητή της ομάδας κ.Τρόντ Σόλιντ, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς και ο σχεδιασμός των απαραίτητων κινήσεων, για να ανταποκριθεί η ομάδα στις υποχρεώσεις της και για να επιτύχει τους στόχους της, στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.» Την ίδια ώρα φαίνεται πως αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων» για την απόκτηση του Παναγιώτη Λαγού από τον Ηρακλή. Εν τω μεταξύ, ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ αισθάνεται πανευτυχής που βρίσκεται στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και δεν δίστασε να... πετάξει το γάντι στους αντίπαλους επιθετικούς ενόψει της νέας χρονιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Πρωταθλητή». «Ποτέ δεν προσπαθώ να φοβίσω ή να υποτιμήσω τους αντιπάλους μου. Πάντα τους σέβομαι όλους. Το μήνυμα που θέλω να τους στείλω είναι πως θα πρέπει να με σέβεστε και να βρείτε άλλο δρόμο για να φτάσετε στο τέρμα. 'Oχι από τη δεξιά πλευρά της άμυνάς μας», ήταν τα λόγια του διεθνούς Πολωνού αμυντικού που συμπλήρωσε: «Θα ήθελα ο Ολυμπιακός να γίνει καλύτερος από ό,τι φέτος και οι καινούριοι παίκτες να βοηθήσουμε την ομάδα να γίνει καλύτερη. Θέλω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Champions League. Θέλω ο Ολυμπιακός να δείξει κάτι ξεχωριστό στην Ευρώπη. Φέτος ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι ήταν η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα. Του χρόνου ελπίζω να πως θα κάνει ένα μικρό σινιάλο και στην Ευρώπη». Ολοι... μέλη Τις νέες κάρτες μέλους παρέλαβαν την Τετάρτη (17/5) οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και στελέχη των ακαδημιών, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδρίων του προπονητικού κέντρου του Ρέντη. Οσοι δεν ήταν ήδη μέλη (οι καινούργιοι), γράφτηκαν στα μητρώα του συλλόγου και προμηθεύτηκαν την κάρτα τους ενώ οι υπόλοιποι απλά αντικατέστησαν την παλιά με την καινούργια. Πρώτος παρέλαβε τη νέα του κάρτα ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος πανευτυχής είπε μετά: «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Ολυμπιακού που με τίμησαν με την ψήφο τους. Είμαι εκλεγμένος στο ΔΣ του συλλόγου από τα μέλη και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό». Μετά τον κ. Θεοδωρίδη, τις κάρτες τους παρέλαβαν κατά σειρά οι Ανδρέας Νινιάδης, Μιχάλης Καψής, Ιεροκλής Στολτίδης, Τάσος Πάντος, Αντώνης Νικοπολίδης, Κυριάκος Καραταΐδης, Φώτης Στρακόσια, Κρις Φαν Πιουβέλντε, Σίνισα Γκόγκιτς, Βασίλης Καραπιάλης, Αλέκος Ράντος, Ηλίας Σαββίδης, Ερόλ Μπουλούτ, Γιαννούλης Φακίνος, Σπύρος Βάλλας, Γιώργος Ανατολάκης, Χρήστος Πατσατζόγλου, Αλέκος Παναγόπουλος, Γιάννης Οκκάς, Νίκος Καρύδας, Ζόρα Χοβνανισιάν, Ερβιν Λέμενς, Γιάννης Ταραλίδης, Κλεόπας Γιάννου, Δημήτρης Μαυρογενίδης, Τάσος Κυριάκος, Ντάνι Γκαρσία, Παντελής Καφές, Στέλιος Βενετίδης, Θοδωρής Μπαλλίδης και Τροντ Σόλιντ. Μετά την παραλαβή της κάρτας του, ο Νορβηγός τεχνικός, σχολίασε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντική για τον σύλλογο αυτή η «κίνηση» με τα μέλη. Για μένα είναι επίσης μια σημαντική στιγμή και ιδιαίτερα τιμητικό. Τέτοιες κινήσεις δείχνουν πως ο σύλλογος ακολουθεί τα βήματα άλλων μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης». Ερωτηθείς για το καλό φινάλε της σεζόν, ο κ. Σόλιντ είπε: «Ολα είναι πολύ καλά για μας αφού κατακτήσαμε το νταμπλ. Το σώμα θ' αρχίσει τώρα τις διακοπές όμως το μυαλό εξακολουθεί να δουλεύει αφού έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα». Οσον αφορά στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο, Σωκράτη Κόκκαλη, λίγες ώρες νωρίτερα, δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι. Στη σημασία του εγχειρήματος των μελών στάθηκαν και δύο «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές. Ο Χρήστος Πατσατζόγλου και ο Ερόλ Μπουλούτ. Ο Ελληνας αμυντικός είπε: «Σίγουρα είναι σημαντικό αυτό το εγχείρημα με τα μέλη για τον σύλλογο. Πρέπει όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και γενικότερα όσοι αγαπούν την ομάδα να γραφτούν μέλη για να την ενισχύσουν. Οι παίκτες κάναμε την αρχή και εύχομαι όλοι οι φίλαθλοι να κάνουν το ίδιο μ' εμάς», ενώ ο Τούρκος πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που έγινα μέλος στον Ολυμπιακό και μακάρι να κάνουν όλοι οι φίλαθλοι το ίδιο αφού ο σύλλογος τους έχει ανάγκη». *Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου θα γίνει μέλος του Ολυμπιακού το απόγευμα (16:00) της Πέμπτης στο «Καραϊσκάκη» στην αίθουσα εργασίας Τύπου. *Κλιμάκιο του τμήματος μελών του Ολυμπιακού θα βρεθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Χαλκίδα. *Οι εγγραφές, οι ανανεώσεις και η επί τόπου παραλαβή της νέας κάρτας μέλους για τους φιλάθλους και τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π συνεχίζονται στην Αίθουσα Εργασίας Τύπου του Σταδίου «Γ.Καραϊσκάκης» από τις 10:00 έως τις 18:00 καθώς και στα γραφεία του συλλόγου στην Πλατεία Αλεξάνδρας από τις 09:30 έως τις 17:30. Καλούνται επίσης να παραλάβουν την νέα κάρτα μέλους: Α. Οσοι έχουν εγγραφεί μέλη ή έχουν ανανεώσει την συνδρομή τους στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. από την 1-1-2006. Β. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων τριετούς και διετούς διάρκειας. Οι νέες κάρτες μέλους του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. θα ισχύουν ως τις 30 Ιουνίου 2007. Υπενθυμίζεται, πως τα μέλη, που επιθυμούν η νέα κάρτα μέλους να έχει την φωτογραφία τους, δεν χρειάζεται να προσκομίζουν φωτογραφία καθώς η διαδικασία φωτογράφησης πραγματοποιείται στον χώρο εγγραφών και ανανεώσεων. -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() «Θέλω να γυρίσω!» Καλά τα... πολλά λεφτά του Κατάρ, αλλά όταν η καρδιά σου είναι ταγμένη κάπου τίποτα δεν μπορεί να της αντισταθεί. Ο Ζιοβάνι με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την Τετάρτη «κτύπησε» την πόρτα του Ολυμπιακού με σκοπό να επιστρέψει στο λιμάνι που τον αγάπησε όπως πουθενά αλλού: «Ηθελα πολύ να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό και το είχα πει σε συνέντευξή μου στη Βραζιλία. Αυτό τους προκάλεσε έκπληξη, αφού στη Σάντος με αγαπάνε πολύ. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Δεν θέλω να γίνω πιεστικός στον Ολυμπιακό. Δόξα τω Θεώ έχω 5-6 πολύ καλές προτάσεις από τη Βραζιλία και μπορώ να γυρίσω εκεί. Δεν πιέζω κανέναν, απλά εκφράζω μια επιθυμία. Δεν θέλω να φέρω τη διοίκηση του Ολυμπιακού σε δύσκολη θέση. Αγαπώ τον Ολυμπιακό και θέλω το καλύτερο για εκείνον. Δεν θέλω να πιέζει ο κόσμος τη διοίκηση να κάνει κάτι που δεν θέλει» είπε με δάκρυα(!) στα μάτια ο Βραζιλιάνος ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα δεύτερο σπίτι του:» «Οπως έχω ξαναπεί, από τη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα ένιωσα πως είμαι στο δεύτερο σπίτι μου. Νιώθω πολύ όμορφα εδώ. Είμαι 100% σίγουρος πως όχι μόνο από επαγγελματικής άποψης έχω περάσει στην Ελλάδα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Εδώ βρίσκονται οι περισσότεροι φίλοι μου και αυτό μου έχει λείψει πάρα πολύ. Οταν συμφώνησα να έρθω στην Ελλάδα δεν περίμενα πολλά πράγματα, αλλά όταν είδα τόσο κόσμο στο αεροδρόμιο κατάλαβα πως θα περάσω πολύ καλά εδώ. Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος μου έδειξε την αγάπη του και με αγκάλιασε». Ερωτηθείς για το τί ήταν αυτό που τον έχει κάνει ξεχωριστό μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο «Ζιο» είπε: «Οταν μπαίνω μέσα στο γήπεδο προσπαθώ να διασκεδάζω τον κόσμο και να χρησιμοποιώ το ταλέντο που μου έδωσε ο Θεός. Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε όταν μπαίνω στο γήπεδο να κάνω κάτι το διαφορετικό και όχι αυτό που κάνουν όλοι. Το ταλέντο πρέπει να είναι 20-30%. Από εκεί και πέρα πρέπει να δουλεύεις για να αξιοποιήσεις το ταλέντο σου. Ενας άνθρωπος γεννιέται με ένα ταλέντο, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να το καλλιεργήσει. Αν δούμε και στην ιστορία, όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές δούλεψαν πολύ και έχυσαν αίμα μέσα στο γήπεδο. Πίσω από κάθε μεγάλο παίκτη υπάρχει πολύς... ιδρώτας. Πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές έχουν γεννηθεί στη Βραζιλία, αλλά δεν έφτασαν πουθενά, αφού δεν δούλευαν όσο έπρεπε». Σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό ο Ζιοβάνι ξεκαθάρισε: «Οχι, δε θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό. Εχω γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό και όσα χρήματα και αν μου προσέφεραν δεν θα πήγαινα, γιατί η καρδιά μου είναι κόκκινη», ενώ τέλος αναφέρθηκε και στις μεταπτώσεις που παρουσιάζει η απόδοση του Νέρι Καστίγιο εξηγώντας: «Αυτό που λείπει στον Καστίγιο είναι η συνέχεια. Οταν παίζει σε έναν αγώνα και στον άλλον δεν παίζει, χάνει τη συνέχειά του και απογοητεύεται. Αυτό δείχνει ότι δεν τον πιστεύουν και δεν ποντάρουν στο ταλέντο του. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή σε αυτή την ηλικία να τον πιστεύουν. Χρειάζεται στήριξη». Μέλος και ο «Ζιο» «Είναι τιμή μου, που είμαι μέλος του Ολυμπιακού» ήταν τα πρώτα λόγια του Ζιοβάνι μετά την ανανέωση της εγγραφής του στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 24/5 στο Στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης» παρουσία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ και του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Πέτρου Κόκκαλη.Ο αγαπημένος «Ζιο» των φιλάθλων της ομάδας, παρέλαβε την νέα κάρτα μέλους ενώ η σύζυγος του Αννα Ρόζα έκανε την εγγραφή της στα μητρώα μελών του συλλόγου. Ο Ζιοβάνι εξέφρασε την ικανοποίηση του και τόνισε για την σημασία της εγγραφής μελών στον σύλλογο: «Νιώθω πολύ όμορφα που είχα τη δυνατότητα να γίνω μέλος του Ολυμπιακού. Μέλος του συλλόγου είναι αυτός που υποστηρίζει και είναι κοντά στην ομάδα όχι μόνο στα καλά αλλά και στις άσχημες στιγμές όταν ο Ολυμπιακός θέλει πράγματι βοήθεια. Εκεί πρέπει να φανούν τα μέλη του Ολυμπιακού. Στις δύσκολες καταστάσεις φαίνεται ποιος αγαπά πραγματικά τον Ολυμπιακό.» Ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Πέτρος Κόκκαλης ερωτηθείς για την ανανέωση της εγγραφής του Ζιοβάνι στον σύλλογο είπε: Â«Ο Ζιοβάνι όπως και κάθε ποδοσφαιριστής της ομάδας είναι κομμάτι της ιστορίας μας και θα είναι πάντα στις καρδιές μας. Είναι σημαντικό, που ανανέωσε την εγγραφή του και αυτό είναι το κοινό σημείο όσων αγαπούν τον Ολυμπιακό.» Στη συνέχεια ο Ζιοβάνι απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου: Ποια είναι τα συναισθήματά του, και πόσο πολύ σου λείπει η φανέλα του Ολυμπιακού; Πέρασα 6 πολύ καλά χρόνια στον Ολυμπιακό, με αγάπησε ο κόσμος της ομάδας και μου λείπουν όλα αυτά. Θα ήθελα πολύ να ανταποδώσω αυτή την αγάπη του κόσμου. Βλέποντας τα γκολ που έχεις σημειώσει με τον Ολυμπιακό ποιο είναι αυτό που ξεχωρίζεις; Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Ολα τα γκολ που πέτυχα ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι σημαντικά και ξεχωριστά, όμως το γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ και αυτό εναντίον του Ηρακλή στο κύπελλο ίσως να είναι κάτι παραπάνω. Αν μπορούσες να γυρίσεις την καριέρα σου πίσω στο παρελθόν, θα άλλαζες κάτι; Θα ήθελα να διορθώσω τα λάθη μου, αυτό όμως είναι αδύνατον επειδή είμαι άνθρωπος και ως άνθρωπος έχω κάνει λάθη και θα κάνω λάθη. Αυτό είναι μέσα στη ζωή μας. Θα έμενες μόνιμα στην Ελλάδα; Η Ελλάδα είναι μία χώρα πολύ όμορφη, έχει παραλίες αλλά το πιο σημαντικό είναι πως εδώ έχω πολλούς φίλους. Φίλους και όχι απλά γνωστούς. Μάλιστα οι φίλοι μου στην Ελλάδα είναι περισσότεροι από όσους έχω στη Βραζιλία. Θα ήθελες να δουλέψεις από άλλο πόστο στον Ολυμπιακό όταν κλείσεις την καριέρα σου; Τώρα δεν περνά από το μυαλό μου αφού έχω μόνο το ποδόσφαιρο στο μυαλό μου. Πάντως ως προπονητής ποτέ (γελά)! Είσαι ένας ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης. Εχεις αγωνιστεί σε πολύ μεγάλες ομάδες. Τι είναι αυτό που σε έχει δέσει όμως με τον Ολυμπιακό; Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Εχουν κάτι ξεχωριστό. Δείτε που μετά από έναν χρόνο απουσίας μου, επέστρεψα και νιώθω την ίδια αγάπη. Σαν να μη πέρασε μία ημέρα. Αυτό με δένει με τον Ολυμπιακό. Η αμφίδρομη αγάπη με τον κόσμο. Με αγαπάνε και τους αγαπάω. Συνήθως μετά από έναν χρόνο όλοι οι έρωτες ατονούν, αυτό όμως δεν συνέβη με μένα και τον Ολυμπιακό. Ποιος πιστεύεις πως είναι ο διάδοχός σου στον Ολυμπιακό; Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν παίκτη της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει πολλούς ηγέτες. Ομως, έχω έναν αδερφό εδώ και πάντα θέλω το καλό του. Αυτός είναι ο Καστίγιο. Ακούγονται πολλά ονόματα Βραζιλιάνων για τον Ολυμπιακό, ποιος θα ήθελες να έρθει στην ομάδα και ποιος είναι ο προπονητής που συνεργάστηκες καλύτερα στην ομάδα; Οποιος Βραζιλιάνος, από αυτούς που λέγεται πως ενδιαφέρεται η ομάδα να αποκτήσει έρθει ελπίζω να βοηθήσει ώστε να φτάσει ο Ολυμπιακός εκεί που πρέπει. Είναι δύσκολο να εκφράσω την γνώμη μου για του προπονητές, απλά ένας που με έχει καταλάβει περισσότερο στον τρόπο ζωής, στον τρόπο παιχνιδιού ήταν ο Νίκος Αλέφαντος. Είναι μια σημαντική χρονιά για το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο λόγω του Μουντιάλ. Είναι σίγουρο πως θέλεις να το κατακτήσει η Βραζιλία. Ποιες άλλες ομάδες θεωρείς φαβορί; Το να φτάσει μία ομάδα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο απλός κόσμος δεν το έχει καταλάβει αυτό. Είναι μία διοργάνωση που μερικές φορές είναι και άδικη. Εάν η Βραζιλία καταφέρει να φτάσει εκεί σε καλή φόρμα έχει πολλές πιθανότητες. Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο είναι η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Γαλλία, η Γερμανία. Οποια ομάδα είναι στην καλύτερη φόρμα θα το κατακτήσει. Ανακοίνωση για τον Γκόρσκι Ανακοίνωση για τον Κάζιμιρ Γκόρσκι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών προχθές το βράδυ, εξέδωσε την Τετάρτη η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα αναφέρει: Â«Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του Κάζιμιρ Γκόρσκι. Ο εκλιπών, που ήταν ένας από τους μεγάλους ηγέτες του πολωνικού ποδοσφαίρου, συνέδεσε το όνομα του με το λαμπρό ξεκίνημα της νεότερης ιστορίας του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του».Υπό την καθοδήγηση του «σοφού παππού» με το... μαγικό ραβδάκι, όπως έλεγαν τότε για τον Γκόρσκι, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τους δύο πρώτους τίτλους από τα τέσσερα σερί πρωταθλήματα της περιόδου 1980-1983, το ένα ήταν νταμπλ (1981), ενώ μαζί του πήρε και το τέταρτο πρωτάθλημα, καθώς ανέλαβε την ομάδα περίπου στο μέσον της περιόδου και την οδήγησε πάλι στην κορυφή. Ολα αυτά επί προεδρίας Σταύρου Νταϊφά. Φιλικά με Βέρντερ και Σοσιεδάδ Αλλα δύο φιλικά παιχνίδια, τα οποία θα δώσει στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ολυμπιακός. Το ένα θα δοθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη και θα είναι με αντίπαλο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ουσιαστικά εκεί οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι θα δούν για πρώτη φορά τη νέα ομάδα του Τροντ Σόλιντ. Το άλλο θα διεξαχθεί στο εξωτερικό, στις 23 Ιουλίου, με αντίπαλο τη Βέρντερ Βρέμης. Αναλυτικά, το μέχρι στιγμής πρόγραμμα των φιλικών της πειραϊκής ομάδας έχει διαμορφωθεί ως εξής (οι ώρες είναι τοπικές): ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (ΩΡΑ) ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 19/07/06 (18:30) Γιάμπλονετς (Τσεχία) Σβατς 23/07/06 (18:00) Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) Σρούνζ Στάντιον 25/07/06 (18:30) Αρμίνια Μπίλεφελντ (Γερμανία) Γκάρμις Παρτενκίρχεν 28/07/06 (18:30) Μπλάκμπερν (Αγγλία) Βολφρατσάουζεν 03/08/06 Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) Γήπεδο Καραϊσκάκη -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
![]() Σιγή ιχθύος Μπορεί ο Τροντ Σόλιντ να ξεκουράζεται στο Βέλγιο, ωστόσο μετέχει ενεργά στην ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων του Ολυμπιακού. Είναι σχεδόν καθημερινή η τηλεφωνική επικοινωνία του Νορβηγού τεχνικού με τον Σωκράτη Κόκκαλη προκειμένου να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους δύο ποδοσφαιριστές για το κέντρο της άμυνας, κι αν για τον Μαροκινό Αμπντεσαλέμ Ουαντού τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα με την «ερυθρόλευκη» διοίκηση να φέρεται έτοιμη να ολοκληρώσει τη μεταγραφή, δεν ισχύει το ίδιο και για τον έτερο αμυντικό. Από την ΠΑΕ τηρείται σιγή ιχθύος, ενώ την ίδια ώρα η ονοματολογία δίνει και παίρνει. Την Πέμπτη ήταν η σειρά του παράγοντα της Σάλκε Αντι Μέλερ να ξεκαθαρίσει ότι ο Μαρτσέλο Μπορντόν δε φεύγει από την ομάδα: «Δεν υπάρχει στην Σάλκε καμία πρόταση για τον Μπορντόν, όμως δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχει γίνει επαφή με τον παίκτη. Πάντως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δώσουμε τον ποδοσφαιριστή σε κάποια ομάδα. Θα τον κρατήσουμε» είπε ο πρώην Γερμανός διεθνής, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αλέν Μιλιατσιό, εκπροσώπου του Σεμπαστιάν Σκιλασί που ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά κάνοντας λόγο για μεταγραφή που θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 5 εκ. ευρώ! ** Κλιμάκιο του τμήματος μελών του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. με επικεφαλής τον Υπεύθυνο Εγγραφής Μελών, Αλέξη Κολυβά και αποτελούμενο από τον ποδοσφαιριστή Θανάση Κωστούλα, τον παλαίμαχο άσο, Βασίλη Μποτίνο και τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Γιώργο Αμανατίδη θα επισκεφθεί τον Βόλο, όπου το Σάββατο (27/5) στις 19:30 στο κέντρο «Μέθεξις» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την εγγραφή μελών. Επίσης, στον ίδιο χώρο από τις 18:00 έως τις 22:00 οι φίλαθλοι και τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. από τη Μαγνησία θα μπορούν να πραγματοποιούν τις εγγραφές τους, να ανανεώνουν τις εγγραφές τους στον σύλλογο και να παραλαμβάνουν επί τόπου τη νέα κάρτα μέλους. Την Κυριακή(28/5) εγγραφές και ανανεώσεις θα γίνουν στο «Καφέ Μέμορις»(Αργοναυτών και Ογλ, Παραλία Βόλου) από τις 11:00 έως τις 15:00. Οι εγγραφές, οι ανανεώσεις, η έκδοση και η επί τόπου παραλαβή της νέας κάρτας μέλους θα συνεχιστούν στην Αίθουσα Εργασίας Τύπου του Σταδίου «Γ.Καραϊσκάκης» ως εξής: -Την Παρασκευή 26/5 από τις 10:00 έως τις 18:00 -Το Σάββατο 27/5 και την Κυριακή 28/5 από τις 11:00 έως τις 15:00 Καλούνται επίσης να παραλάβουν την νέα κάρτα μέλους Α. Οσοι έχουν εγγραφεί μέλη ή έχουν ανανεώσει την συνδρομή τους στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. από την 1-1-2006. Β. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων τριετούς και διετούς διάρκειας. Οι νέες κάρτες μέλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. θα ισχύουν ως τις 30 Ιουνίου 2007. Υπενθυμίζεται, πως τα μέλη, που επιθυμούν η νέα κάρτα μέλους να έχει την φωτογραφία τους, δεν χρειάζεται να προσκομίζουν φωτογραφία καθώς η διαδικασία φωτογράφησης πραγματοποιείται στον χώρο εγγραφών και ανανεώσεων. -------------------- |
|
![]()
|
|
Ηρεμία πριν την... καταιγίδα
Αναμονή για τον Βραζιλιάνο Η νηνεμία που παρατηρείται στα μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού φαίνεται πως δεν συνάδει και με τις κινήσεις των διοικούντων. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρείται βέβαιο ότι συνεχίζουν να αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να ενισχύσουν την αμυντική τους γραμμή, διατηρώντας πάντα την ανοικτή γραμμή με τον Τροντ Σόλιντ. Ο Νορβηγός σε ανύποπτο χρόνο έχει πει ότι επιθυμία του είναι μέχρι το τέλος Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί, αν είναι δυνατόν, οι περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις. Αρα λοιπόν δεν αποκλείεται η εβδομάδα που ακολουθεί να είναι αυτή των ανακοινώσεων, μιας και από τους παίκτες που ενδέχεται να ντυθούν στα «ερυθρόλευκα» εξαρτάται ποιοι από το υπάρχον ρόστερ θα παραμείνουν. Ο Μαροκινός Αμπντεσαλέμ Ουαντού, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα αποτελέσει τον έναν από τους δύο νεοφερμένους αμυντικούς, ενώ το δεύτερο όνομα κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο Τροντ Σόλιντ θέλει έναν ηγέτη για την «ερυθρόλευκη» ανασταλτική γραμμή προκειμένου πάνω σ' αυτόν να «δέσει» την άμυνα της ομάδας. Γι' αυτό το λόγο ο Νορβηγός δε βιάζεται για να αποφασίσει, αν και όλα δείχνουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα εισηγηθεί τους δύο παίκτες που θέλει να φέρει στην ομάδα κι από κει και πέρα εν λευκώ η διοίκηση θα χειριστεί το ζήτημα... Αυτές οι δύο μεταγραφές θα λύσουν και το «γρίφο» των αποδεσμεύσεων στον Ολυμπιακό, μιας και προς το παρόν επικρατεί στασιμότητα. Την Παρασκευή πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Γκαμπριέλ Σούρερ. Ο Αργεντινός αμυντικός ζήτησε να μάθει για το αν θα του ανανεωθεί τοσυμβόλαιο του η όχι, ωστόσο η απάντηση που πήρε ήταν να περιμένει λίγες ημέρες ακόμη. Την ίδια ώρα, στη Γερμανία φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τους νταμπλούχους Ελλάδας να βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του Ζε Ρομπέρτο, αν και ο ίδιος ο παίκτης από την Ελβετία όπου βρίσκεται με την αποστολή της Βραζιλίας φέρεται να είπε ότι θα περιμένει και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας και ακολούθως θα αποφασίσει για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. ** Κλιμάκιο του τμήματος μελών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. με επικεφαλής τον Υπεύθυνο Εγγραφής Μελών, Αλέξη Κολυβά και αποτελούμενο από τον ποδοσφαιριστή Θανάση Κωστούλα, τον παλαίμαχο άσο, Βασίλη Μποτίνο και τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Γιώργο Αμανατίδη θα επισκεφθεί τον Βόλο, όπου το Σάββατο(27/5) στις 19:30 στο κέντρο «Μέθεξις» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την εγγραφή μελών. Επίσης, στον ίδιο χώρο από τις 18:00 έως τις 22:00 οι φίλαθλοι και τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. από την Μαγνησία θα μπορούν να πραγματοποιούν τις εγγραφές τους, να ανανεώνουν τις εγγραφές τους στον σύλλογο και να παραλαμβάνουν επί τόπου τη νέα κάρτα μέλους. Την Κυριακή(28/5) εγγραφές και ανανεώσεις θα γίνουν στο «Καφέ Μέμορις»(Αργοναυτών και Ογλ, Παραλία Βόλου) από τις 11:00 έως τις 15:00. Οι εγγραφές, οι ανανεώσεις, η έκδοση και η επί τόπου παραλαβή της νέας κάρτας μέλους θα συνεχιστούν στην Αίθουσα Εργασίας Τύπου του Σταδίου «Γ.Καραϊσκάκης» ως εξής: Την Παρασκευή 26/5 από τις 10:00 έως τις 18:00 Το Σάββατο 27/5 και την Κυριακή 28/5 από τις 11:00 έως τις 15:00 Καλούνται επίσης να παραλάβουν την νέα κάρτα μέλους Α. Οσοι έχουν εγγραφεί μέλη ή έχουν ανανεώσει την συνδρομή τους στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. από την 1-1-2006. Β. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων τριετούς και διετούς διάρκειας. Οι νέες κάρτες μέλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. θα ισχύουν ως τις 30 Ιουνίου 2007. Υπενθυμίζεται, πως τα μέλη, που επιθυμούν η νέα κάρτα μέλους να έχει την φωτογραφία τους, δεν χρειάζεται να προσκομίζουν φωτογραφία καθώς η διαδικασία φωτογράφησης πραγματοποιείται στον χώρο εγγραφών και ανανεώσεων. -------------------- |
|
![]()
|
|
Στου... Μπορντόν την πόρτα
Η αναζήτηση του Τροντ Σόλιντ για τον κεντρικό αμυντικό που θα γίνει ο ηγέτης της άμυνας του Ολυμπιακού συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα αυτός πιθανότατα θα είναι ο Μαρτσέλο Μπορντόν. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Σάλκε που διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο, δεν έχει κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί στην Ελλάδα όπως δήλωσε το Σάββατο και τόνισε συνομιλώντας με ανθρώπους του Νορβηγού τεχνικού. 'Ετσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρωταθλητής», οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι έτοιμοι να... χτυπήσουν την πόρτα της γερμανικής ομάδας και να καταθέσουν πρόταση για την απόκτησή του. Βεβαίως, μια τέτοια περίπτωση μόνο εύκολη δεν είναι αφού εκτός των άλλων απαιτούνται και κάποια εκατομμύρια ευρώ. Το θετικό έχει να κάνει με την ανάγκη της Σάλκε για ρευστό αφού αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Μποτίνος: 'Ολοι μέλη! Â«Ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο το εγχείρημα της εγγραφής μελών ώστε να δώσει μεγαλύτερη δυναμική στον αγαπημένο μας σύλλογο» είπε συγκινημένος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος στην εκδήλωση για την εγγραφή μελών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(27/5) στον Βόλο. Ο σπουδαίος άσσος του παρελθόντος έκανε στην πόλη, που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα, την πρώτη του δημόσια εμφάνιση και τιμήθηκε από την ΠΕΦΟ Βόλου, την Ολυμπιακή Επιτροπή Μαγνησίας και τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου «Οι Αργοναύτες». Στην εκδήλωση, κύριος ομιλητής ήταν ο Υπεύθυνος Εγγραφής Μελών, Αλέξης Κολυβάς ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Ολοι μαζί πρέπει να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα. Το εγχείρημα εγγραφής μελών δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεφύγει περισσότερο από τους υπόλοιπους ελληνικούς συλλόγους και να πλησιάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα». Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής της ομάδας Θανάσης Κωστούλας τόνισε: «Είναι σημαντικό για καθένα από εμάς να νιώθουμε τη δική σας αγάπη και υποστήριξη. Ιδιαίτερα για εμένα είναι μία ξεχωριστή στιγμή μιας και με τιμούν οι φίλοι της ομάδας, εδώ στην πόλη από την οποία κατάγομαι. Το εγχείρημα της εγγραφής μελών είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την ποδοσφαιρική ομάδα αφού μας γεμίζει μεγαλύτερη υπευθυνότητα». Στο πάνελ των ομιλητών ήταν και ο Γιώργος Αμανατίδης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Τα χρόνια που αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό ήταν τα πιο σημαντικά της καριέρας μου. Όπως σημαντικό είναι να βοηθήσετε όλοι εσείς να γίνει ακόμη μεγαλύτερος ο Ολυμπιακός και να καταφέρει να φτάσει ακόμη πιο ψηλά τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη». Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ Βόλου, Λάζαρος Γαϊτανης παρουσίασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Βασίλη Μποτίνο, ενώ ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Μαγνησίας, Γιώργος Χουλιάρας, ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στη προσπάθεια που έχει πραγματοποιηθεί στην Μαγνησία και κάλεσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να ανταποδώσουν στον σύλλογο τις χαρές που τους έχει προσφέρει. Μεταξύ των δεκάδων φιλάθλων και μελών του Ολυμπιακού, που παρευρέθησαν στην εκδήλωση ήταν και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας από τον Βόλο, Μίμης Κοκκινάκης και Νίκος Τζίνης. *Η ΠΕΦΟ Βόλου και η Ολυμπιακή Επιτροπή Μαγνησίας τίμησαν τον Θανάση Κώστούλα, τον Γιώργο Αμανατίδη και τον Αλέξη Κολυβά. *Την Κυριακή(28/5) το κλιμάκιο του Τμήματος Μελών του Ολυμπιακού θα βρίσκεται για εγγραφές, ανανεώσεις και επί τόπου έκδοση της νέας κάρτας μέλους στο «Καφέ Μέμορις»(Αργοναυτών και Ογλ, Παραλία Βόλου) από τις 11:00 έως τις 15:00. Οι εγγραφές, οι ανανεώσεις, η έκδοση και η επί τόπου παραλαβή της νέας κάρτας μέλους θα συνεχιστούν στην Αίθουσα Εργασίας Τύπου του Σταδίου «Γ.Καραϊσκάκης» ως εξής: Την Κυριακή 28/5 από τις 11:00 έως τις 15:00 Την Δευτέρα 29/5 από τις 10:00 έως τις 18:00 · Καλούνται επίσης να παραλάβουν την νέα κάρτα μέλους Α. Όσοι έχουν εγγραφεί μέλη ή έχουν ανανεώσει την συνδρομή τους στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. από την 1-1-2006. Β. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων τριετούς και διετούς διάρκειας. Οι νέες κάρτες μέλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. θα ισχύουν ως τις 30 Ιουνίου 2007. Υπενθυμίζεται, πως τα μέλη, που επιθυμούν η νέα κάρτα μέλους να έχει την φωτογραφία τους, δεν χρειάζεται να προσκομίζουν φωτογραφία καθώς η διαδικασία φωτογράφησης πραγματοποιείται στον χώρο εγγραφών και ανανεώσεων. -------------------- |
|
![]()
|
|
![]() Ουαντού ο έκτος! Η πρώτη κίνηση έγινε... Οι «ερυθρόλευκοι» με μια αστραπιαία κίνηση ανακοίνωσαν την καταρχήν συμφωνία με τον 28χρονο διεθνή Μαροκινό κεντρικό αμυντικό ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη γαλλική Ρεν.Â«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ανακοινώνει την κατ αρχήν συμφωνία της με τον Μαροκινό διεθνή ποδοσφαιριστή, Αμπντεσλάμ Ουαντού. Ο ποδοσφαιριστής θα έρθει τις προσεχείς ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία εκδόθηκε περίπου 10 λεπτά μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας. Ο Ουαντού ο οποίος βρισκόταν εδώ και καιρό στο «ερυθρόλευκο» στόχαστρο αποτελεί προσωπική επιλογή του Τροντ Σόλιντ ο οποίος έχει διακρίνει στον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό (1,90μ.-82 κιλά) στοιχεία που θεωρεί ότι μπορούν να τον βοηθήσουν στο «κτίσιμο» της άμυνας του Ολυμπιακού εν όψει της νέας περιόδου. Ο Ουαντού είχε εφέτος 19 συμμετοχές με τη Ρεν στο Σαμπιονά σημειώνοντας και ένα γκολ.Ο Μαροκινός αμυντικός αποτελεί το 6ο νέο «ερυθρόλευκο» μέλος αν κι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος! Προηγήθηκαν οι Νε, Μπούτινα, Ζεβλάκοφ, Ντομί και Μπόρχα... «Μπάσιμο» της Ιντερ για Ζε Ρομπέρτο. Το who is who του Αμπντεσλάμ Ουαντού Η ευρωπαϊκή καριέρα του Αφρικανού κεντρικού αμυντικού ξεκίνησε στη Γαλλία την αγωνιστική περίοδο 1998-99 και απο τη Νανσί. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο γεννημένος στην πόλη Κσαρ Αζεκούρ στο Μαρόκο Ουαντού δεν είχε καμία συμμετοχή στο Σαμπιονά, αλλά στην επόμενη και σε ηλικία μόλις 21 ετών αγωνίστηκε και πάλι με τη φανέλα της Νανσί σε 16 ματς, χωρίς να σημειώσει κάποιο. Ακολούθησε η πρώτη του «γεμάτη» περίοδος στο γαλλικό πρωτάθλημα η οποία και του έδωσε μεταγραφή μιας και οι 30, εκ των οποίων οι περισσότερες συνοδεύτηκαν και από πολύ καλές εμφανίσεις, συμμετοχές του με την ίδια φανέλα του έδωσαν το δικαίωμα να περάσει τη Μάγχη με προορισμό τη Φούλαμ και την Premier League. Στην πρώτη του χρονιά (2001-2002) με τη φανέλα των «κότατζερς» ο Ουαντού αγωνίστηκε σε 8 ματς και την επόμενη σε 13 του αγγλικού πρωταθλήματος και 3 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ όπου και αγωνίστηκε η Φούλαμ ξεπερνώντας τα εμπόδια των Χάιντουκ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ και αποκλειόμενη από την Χέρτα Βερολίνου. Ακολούθως ο Ουαντού επέστρεψε στο Σαμπιονά όπου μεταγράφηκε στη Ρεν. Την πρώτη του χρονιά (2003-04) αγωνίστηκε σε 29 ματς σκοράροντας δύο φορές, την επόμενη σε 34 ματς σημειώνοντας ισάριθμα τέρματα και εφέτος σε 19 συνολικά πανηγυρίζοντας και ένα τέρμα. Εφέτος ο Ουαντού είχε ακόμη 3 συμμετοχές στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και 1 στο γαλλικό Κύπελλο. Οι εκτός των γαλλικών συνόρων συμμετοχές του ήταν στο ματς του Βουκουρεστίου με τη Ραπίντ όπου η Ρεν ηττήθηκε με 2-0, η εντός έδρας απώλεια από τη Σαχτάρ με 1-0 και η νίκη της ομάδας του επί της Οσασούνα με 3-1 στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. -------------------- |
|
![]() ![]()
|
|
Πάμε για...άλλα!
Η απόφαση του Αντερσον Πόλγκα να ανανεώσει τη συνεργασία του με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για τρία ακόμα χρόνια, αναγκάζει τον Τροντ Σόλιντ να στραφεί σε άλλες λύσεις, όσον αφορά στον παίκτη που θα στελεχώσει μαζί με τον Αμπντεσλάμ Ουαντού την άμυνα των «ερυθρολεύκων». Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, μια απόφαση στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η σύζυγος του σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου. Παίζει πάντα δυνατά η περίπτωση του Χιλιανού διεθνούς αμυντικού της ισπανικής Θέλτα, Κοντρέρας, ενώ στο προσκήνιο επανήλθαν δύο ακόμα ονόματα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τον Ολυμπιακό. Ο Γκανέζος διεθνής κεντρικός αμυντικός Σάμουελ Κουφούρ (αγωνίζεται στη Ρόμα) και ο Καμερουνέζος, Ριγκομπέρτ Σονγκ, της Γαλατάσαραϊ. Τιμές για «Ιέρο» και «Γκέο» στη Νέα Υόρκη Το «ερυθρόλευκο» χρώμα υπάρχει σε κάθε γωνιά της υδρογείου. Πόσω μάλλον στη Νέα Υόρκη με τους χιλιάδες ομογενείς, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει έναν από τους πιο δυναμικούς Συνδέσμους Φιλάθλων Ολυμπιακού στο εξωτερικό. Την ερχόμενη Παρασκευή οι «ερυθρόλευκοι» ομογενείς από την μεγαλούπολη των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν την ετήσια εκδήλωσή τους και θα τιμήσουν για την προσφορά τους στην ομάδα τον Γρηγόρη Γεωργάτο και τον Ιεροκλή Στολτίδη. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα μεταφέρουν στη Νέα Υόρκη τα δύο τρόπαια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου ενώ παρουσία εκπροσώπων και άλλων Συνδέσμων Φιλάθλων Ολυμπιακού από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα συζητηθεί το θέμα της εγγραφής μελών στα μητρώα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. ** Αλλο ένα φιλικό παιχνίδι έκλεισε ο Ολυμπιακός για το διάστημα της προετοιμασίας του στην Αυστρία και πάλι με ισχυρό αντίπαλο. Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Βελγίου Αντερλεχτ. Τα υπόλοιπα φιλικά: Γιάμπλονετς (19/7), Βέρντερ Βρέμης (23/7), Αρμίνια Μπίλεφελντ (25/7), Μπλάκμπερν (28/7) και Ρεάλ Σοσιεδάδ (3/8 Καραϊσκάκη). Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε το πρόγραμμα της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας της νεάς σεζόν που κυμαίνονται από 450-4500 ευρώ. -------------------- |
|
![]()
|
|
Τέλος ο Σούρερ
Παρελθόν, όπως εξάλλου αναμενόταν, αποτελεί ο Γκάμπριελ Σούρερ από τον Ολυμπιακό. Καπόπιν ανακοίνωσης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, μέσω της επ0ίσημης σε σελίδας της ομάδας στο διαδίκτυο, έγινε γνωστό πως το συμβόλαιο του Αργετινού άσου δεν θα ανανεωθεί. Â«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ενημέρωσε σήμερα τον μάνατζερ του Γκάμπριελ Σούρερ, ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή που λήγει στις 30/6/2006. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ευχαριστεί τον Γκάμπριελ Σούρερ για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα, κατά την διετή παραμονή του σε αυτή και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Πιθανότερος προορισμός για τον Αργεντινό είναι η Ιντεπεντιέντε, καθώς βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του συλλόγου. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το σαφάρι για την ανεύρεση κεντρικού αμυντικού. Μετά την απόφαση του Αντερσον Πόλγκα να ανανεώσει τη συνεργασία του με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ο Χιλιανός Κοντρέρας της ισπανικής Θέλτα, ο Γκανέζος διεθνής κεντρικός αμυντικός Σάμουελ Κουφούρ (αγωνίζεται στη Ρόμα) και ο Καμερουνέζος, Ριγκομπέρτ Σονγκ, της Γαλατάσαραϊ, ανάμεσα στις επιλογές του Τροντ Σόλιντ. Στη Νέα Υόρκη για να τιμηθούν από το Σύνδεσμο Φιλάθλων του Ολυμπιακού θα βρεθούν την Παρασκευή οι Γρηγόρης Γεωργάτος και Ιεροκλής Στολτίδης. -------------------- |
|
![]()
|
|
![]() Regular Member ![]() Group: Members Posts: 50 Joined: 16-April 06 From: pallini,athens Member No.: 1612 Zodiac Sign: ![]() Gender: ![]() ![]() |
αίζοντας καλό ποδόσφαιρο τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα με 2-0 την Γιάμπλονετς στο δεύτερο φιλικό του παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους. Η ομάδα μας που αγωνίστηκε με δύο διαφορετικά σχήματα ανά σαρανταπεντάλεπτο, προηγήθηκε στο 63΄ με τον Καστίγιο και διπλασίασε τα τέρματά της στο 89΄με τον Παππά.
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου, πράγμα που κατάφερε ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει και να περιορίσει τους τσέχους σε αμυντικό παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας διατήρησε το ρυθμό της και με καλή κυκλοφορία της μπάλας δημιούργησε αρκετούς κινδύνους στην εστία της Γιάμπλονετς και πέτυχε δύο γκολ με εξαιρετικές προσπάθειες τόσο των δύο σκόρερ (Καστίγιο, Παππά) όσο και των συμπαικτών τους που βοήθησαν με τους ωραίους συνδυασμούς στη δημιουργία των γκολ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου (46΄ Παναγόπουλος), Καφές (46΄ Παππάς), Πατσατζόγλου (46΄ Πάντος), Καστίγιο, Οκκάς (46΄ Ταραλίδης), Ριβάλντο (46΄Μάριτς), Ντομί (46΄ Γεωργάτος), Ουαντού (66΄Φακίνος), Κωνσταντίνου (72΄Μενδρινός), Νε (46΄Στολτίδης), Ανατολάκης (46΄Κωστούλας). ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ: Σπιτ, Μπάρανεκ, Χρότεκ, Κλάπκα, Κορντούλα (46' Σμίσεκ), Κουσέρα, Λασίγκα (46' Γίντρισεκ), Λάφατα (78' Χλούσεκ), Χούσεκ, Ζαμπόινικ, Πετρζέλα (65' Βέμπερ). Ο προπονητής μας, Τροντ Σόλιντ, δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα: Για τον Μάρκο Νε: "Χρειάζεται χρόνο για να κριθεί. Ο Μάρκο έχει σχεδόν ένα χρόνο να παίξει ποδόσφαιρο. Και αυτός, όπως και οι υπόλοιποι καινούργιοι παίκτες, θέλει τον απαραίτητο χρόνο. Θα είναι και αυτός, όπως και όλοι, έτοιμος στις 20 Αυγούστου, όταν ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια". Τον Χάρη Παππά: "Έχει σαφώς βελτιωθεί και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι πέρυσε έπαιξε πολλά επίσημα παιχνίδια. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο σκοπός που τον δώσαμε δανεικό". Την κλήρωση του πρωταθλήματος: "Η κλήρωση ήταν καλή. Δεν το σκεφτόμουν και πάρα πολύ. Πέρυσι ξεκινήσαμε δύσκολα. Και φέτος είναι δύσκολα, αλλά πέρυσι είχαμε μία σαφώς πιο δύσκολη πρεμιέρα πρωταθλήματος. Κοιτάμε το πρόγραμμα, δεν έχουμε τις ημερομηνίες. Θα περιμένουμε και την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ για να δούμε όλο το πρόγραμμα. Θα είναι, πάντως, πολύ δύσκολο αν χρειαστεί να έχουμε δύο πτήσεις σε μία εβδομάδα". Το επόμενο φιλικό με τη Βέρντερ Βρέμης: "Με τη Βέρντερ θα χρησιμοποιήσω αυτούς που δεν έχω βάλει μέχρι τώρα, μαζί με κάποιους άλλους. Ποιοι θα είναι, εξαρτάται από τον κάθε παίκτη και σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτή την περίοδο, κάποιοι κάνουν περισσότερη προπόνηση από άλλους. Αυτοί που έχουν προπονηθεί καλύτερα, θέλουν και περισσότερα παιχνίδια για να βοηθηθούν. Προσπαθώ να δω ατομικά που βρίσκεται ο κάθε παίκτης, όμως, βεβαίως, θα πρέπει και η ομάδα να παρουσιάζεται καλή στα φιλικά που δίνουμε. Είμαι ικανοποιημένος από τις προπονήσεις μέχρι τώρα. Είμαστε σε καλύτερο επίπεδο απ' ότι πέρυσι. Κάνουμε προετοιμασία εδώ και μία εβδομάδα στην Αυστρία και τρεις συνολικά. Είμαστε ακόμα στην αρχή". Ο Γιάννης Οκκάς σε μια προσπάθειά του -------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st June 2025 - 11:26 PM |
Skin and Graphics by Dan Ellis and Anubis. Hosting by Forums & More © 2005-2011. |