Welcome Guest ( Log In | Register )

> Βγήκε το κατηγορητήριο για το σκάνδαλο
NickTheGreek
post 22 Jun 2006, 11:09 PM
Post #1

Administrator
Group Icon

Group: Admin
From: Athens, Greece
Member No.: 1
Zodiac Sign: I'm a leo!

user posted image

Το περιβόητο σκάνδαλο «Calciopoli» που συγκλονίζει τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ιταλίας μπαίνει στην τελική του ευθεία. Την Πέμπτη το απόγευμα, μετά το τέλος του αγώνα με την Τσεχία και αφού πρώτα είχε κλείσει το Χρηματιστήριο, ο αθλητικός δικαστής της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Στέφανο Παλάτσι, ανακοίνωσε με λιτό τρόπο τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση του Παλάτσι αναφέρεται ότι ενώπιον της δικαιοσύνης θα τεθούν 30 «αντικείμενα», υποδηλώνοντας τους τέσσερις συλλόγους (Γιουβέντους, Μίλαν, Λάτσιο και Φιορεντίνα) αλλά και τα πρόσωπα.

Απαντες κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 1, παράγραφος 6 της αθλητικής δικαιοσύνης. Το συγκεκριμένο άρθρο κάνει λόγο για περιπτώσεις αθλητικής απάτης και οι προβλεπόμενες ποινές είναι ο υποβιβασμός, αφαίρεση βαθμών ή ακόμα και τίτλων, ενώ υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο επιβολής χρηματικού προστίμου. Κάτι τέτοιο, βέβαια, είναι απίθανο να συμβεί, αφού θα προκαλέσει σάλο. Tα 30 "αντικείμενα" παραπέμπονται σε δίκη για τις 28 Ιουνίου, ενώ η απόφαση αναμένεται να βγει 3-4 μέρες αργότερα. Ως γνωστόν, άπαντες έχουν δικαίωμα έφεσης.

Πριν από τον αγώνα με την Τσεχία, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Γερμανία και καλύπτουν το ρεπορτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ρώτησαν τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο για το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί η Γιουβέντους και να τις αφαιρεθούν τα δύο τελευταία πρωταθλήματα: «Τα πρωταθλήματα τα κερδίσαμε δίκαια και κανείς δεν μπορεί να μας τα πάρει! Τους τίτλους που έχω κερδίσει με την Γιουβέντους τους έχω μέσα στην καρδιά μου. Είναι τα παιδιά μου και δεν αφήνω κανένα να τα ακουμπήσει!», τόνισε χαρακτηριστικά.

--------------------

c:\ When the going gets tough, the tough get going ...
Go to the top of the page

Bookmark this: Post to Del.icio.usPost to DiggPost to FacebookPost to GooglePost to SlashdotPost to StumbleUponPost to TechnoratiPost to YahooMyWeb
+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th June 2025 - 01:14 AM
Skin and Graphics by Dan Ellis and Anubis. Hosting by Forums & More © 2005-2011.
InvisionGames - Your #1 Arcade Games Repository | AllSigs - Signatures for all | Rock Band + Guitar Hero = RockHero ! | The Remoters - Remote Assistance | FileMiners - You ask, We find